detector.media
29.07.2019 19:09
Команда президента хоче створити об'єднане Міністерство з гуманітарної політики - Кирило Тимошенко
Команда президента хоче створити об'єднане Міністерство з гуманітарної політики - Кирило Тимошенко
На базі міністерств культури, молоді та спорту, інформаційної політики у новому Кабінеті міністрів може бути створено одне Міністерство з гуманітарної політики.

Про це заявив заступник глави Офісу президента України Кирило Тимошенко в інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна».

«Ми вважаємо, що має бути не просто інформаційна стратегія - йдеться про велику гуманітарну сферу. Зараз напрацьовується стратегія щодо об'єднаного міністерства, куди увійдуть міністерства культури, молоді та спорту, інформаційної політики», - сказав він.

Кирило Тимошенко зазначив, що «інформаційна політика не може існувати сама по собі».

«Це більше гуманітарна сфера, звідки інформполітика і може черпати значну частину меседжів. Не можна побудувати лише верхній кубик. Гуманітарна політика - це ставлення до людей, ставлення людей до влади. Ми в цьому бачимо завдання. А інформаційно вже потрібно це доносити. Тому ми думаємо, що необхідно об'єднати ці міністерства», - додав заступник глави Офісу президента.

Нагадаємо, команда Офісу президента Володимира Зеленського розробляє пакет законопроектів щодо медіаіндустрії. Він стосуватиметься й питання деолігархізації ЗМІ. Пакет законопроектів матиме три ключових механізми: незалежність редакційної інформаційної політики, прозорість фінансування та економічна спроможність медіа.

Як писав ДМ, команда президента планує ліквідувати Міністерство інформаційної політики, а також об'єднати Національну раду з питань телебачення і радіомовлення з Державним комітетом телебачення і радіомовлення.

Генеральний директор «1+1» Олександр Ткаченко, який за результатами виборів пройшов до Верховної Ради за списком партії «Слуга народу», його партія допускає обʼєднання Міністерства культури, Міністерства інформаційної політики та Міністерства молоді та спорту в одне відомство.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY