detector.media
27.07.2019 18:10
Ток-шоу «Свобода слова Савіка Шустера» виходитиме на каналі «Україна»
Ток-шоу «Свобода слова Савіка Шустера» виходитиме на каналі «Україна»
Програма вийде в ефір 6 вересня 2019 року.

Про це повідомляє пресслужба телеканалу.

«Я повертаюсь в нову країну, країну сповнену надії, і ми розраховуємо, що ця надія відобразиться в нашій студії. Я радію тому, що буду причетний до змін, що відбуваються в країні», – зазначив Савік Шустер.

«Свобода слова Савіка Шустера» виходитиме з 6 вересня щоп’ятниці о 21:00.

Раніше видання «Страна.ua» з посиланням на джерело з оточення журналіста повідомляло, що Шустер веде переговори з кількома телеканалами, але, скоріше за все, буде працювати на каналі «Україна». Голова «Савік Шустер студії» та колишній власник телеканалу 3S.tv Павло Єлізаров у коментарі «Детектору медіа» розповідав про переговори із «трьома великими каналами з першої лінійки та кількома з другої лінії».

Нагадаємо, журналіст Савік Шустер у 2005 році почав співпрацювати з каналом ICTV, на якому вів політичне ток-шоу «Свобода слова». У 2007-му він перейшов на «Інтер» із проєктом «Свобода Савіка Шустера». Вже через рік, у 2008-му, Савік Шустер перейшов на телеканал «Україна», де вів проєкт «Шустер Live». С 2011 року програма «Шустер Live» виходила на Першому національному, а з 2013-го – на «Інтері». Крім того, у 2011-му він вів «Прямий ефір з Савіком Шустером» на російському РБК-ТВ, проте програму закрили після двох випусків через відсутність інтересу аудиторії до виборів, небажання представників «Єдиної Росії» та перших осіб інших партій брати участь, а також через велику вартість проекту.

У лютому 2014-го спецвипуск шоу Шустера вийшов на 5 каналі, а вже навесні того ж року шоу знову виходило на Першому національному. Восени 2014-го «Шустер Live» зняли з ефіру. За словами гендиректора каналу Зураба Аласанії, шоу Шустера «було дикою маніпуляцією». Після цього шоу Савіка Шустера виходило одночасно на 24 каналі та «112 Україна».

Після випадку із запрошенням російського журналіста Максима Шевченка в ефір 24 канал відмовився від трансляції програми. У вересні 2015-го Шустер перейшов на «1+1», але того ж місяця мав конфлікт із керівництвом телеканалу. Так, 18 вересня програму Шустера зняли з ефіру, замінивши фільмом. Савік Шустер повідомив про лист від гендиректора «1+1» Олександра Ткаченка, що за умовами ліцензійного договору програма «Шустер live» не може одночасно виходити в ефірі каналу «112 Україна».

Далі Шустер виходив в ефір власного кабельного телеканалу3S.tv, заснованим у співпраці з Павлом Єлізаровим. З квітня по грудень 2016 року програма Савіка Шустера виходила в ефірі телеканалу «Київ».

У квітні 2016 року Державна фіскальна служба України звинуватила Савіка Шустера в неподанні декларації про отриманий у 2008 році кредит у розмірі 1,34 млн євро, в ухиленні від сплати податку з доходів фізичних осіб на суму понад 2,1 млн грн.

Посадовців ТОВ «Савік Шустер студія», генеральним директором якої теж є Савік Шустер, ДФС звинуватила в заниженні податку на додану вартість на загальну суму 1,99 млн грн за рахунок заниження вартості телепрограми «Шустер live» у 2012-2014 роках.

Телеканал 3S.tv офіційно повідомив про припинення своєї діяльності з 1 січня 2017 року через фінансові труднощі. «Детектору медіа» на каналі повідомили, що 3S.tv шукатиме можливості відновити свою роботу у 2017 році. Тоді ж «Детектору медіа» тимчасово виконуюча обов’язки директора телекомпанії «Київ» Світлана Криворучко пояснила, що програма «Шустер live», яка паралельно з 3S.tv виходила на каналі «Київ», на її каналі виходитиме тільки до кінця року, бо ліцензійна угода в телекомпанії «Київ» із ТОВ «Савік Шустер студія» підписана до 31 грудня 2016 року.

Починаючи з 1 січня 2017 року, 3S.tv продовжував мовити, транслюючи повтори старих програм. Телеканал припинив мовлення 28 лютого 2017 року.

20 квітня 2017 року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення анулювала ліцензію телеканалу 3S.tv (ТОВ «Телерадіокомпанія “Всесвітня інформаційна служба”») за заявою самого телеканалу, який припинив мовлення 1 березня.

У червні ДФС закрила справу проти Шустера.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY