detector.media
25.07.2019 10:59
Росія розраховує втрутитися в наступну виборчу кампанію США, – Роберт Мюллер
Росія розраховує втрутитися в наступну виборчу кампанію США, – Роберт Мюллер
Росія продовжує втручатися в справи США та розраховує вплинути на наступну виборчу кампанію в країні.

Про це під час свідчень на слуханнях в Юридичному комітеті Палати представників США повідомив  колишній спецпрокурор Роберт Мюллер, який розслідував втручання Росії у вибори США в 2016 році, передає «Радіо Свобода».

«Це була не єдина спроба. Вони роблять це зараз, коли ми сидимо тут. І вони розраховують зробити це під час наступної кампанії», – наголосив він.

За його словами, уряд Росії систематично та широкомасштабно втручався в президентські вибори США в 2016 року, повідомляє «Голос Америки».

Колишній спецпрокурор підтвердив, що між представниками передвиборчої команди Дональда Трампа та російськими агентами за той час відбулось 126 контактів. Законодавці також почули підтвердження того, що тодішній голова передвиборчої кампанії Пол Манафорт ділився з Костянтином Климником, якого звіт незалежного прокурора США пов'язав із спецслужбами Росії, інформацією про стратегію кампанії кандидата Дональда Трампа та результатами опитування американських виборців у критично важливих для перемоги штатах.

Крім того, виступаючі в Конгресі Роберт Мюллер заявив, що пану Трампу можна буде висунути обвинувачення в перешкоджанні правосуддю лише після того, як він залишить посаду президента США. Він пояснив, що поки Дональд Трамп займає посаду президента, його не можна притягнути до кримінальної відповідальності за перешкоджання правосуддю.

Колишній спецпрокурор зауважив, що його розслідування не виправдовує главу Білого дому. Президент США, своєю чергою, знову назвав розслідування «полюванням на відьом», додавши«ніяких змов, жодних перешкод».

Нагадаємо, 22 березня Роберт Мюллер передав генпрокурору США Вільяму Барру копію свого конфіденційного звіту щодо російського розслідування. За два дні пан Барр опублікував лист, у якому йшлося, що розслідування не встановило, що між членами виборчої кампанії президента США Дональда Трампа і РФ була змова.

18 квітня Міністерство юстиції США опублікувало звіт спецпрокурора. За підсумками розслідування, проведеного спецпрокурором, ані президент США, ані будь-хто з його помічників не вступали у змову і не координували втручання Росії у вибори 2016 року.

Пан Мюллер також зазначив, що його відомство виявило «недостатньо доказів», щоб звинуватити кампанію Трампа в змові з Росією з метою зміни результатів виборів.

Міністерство фінансів США запровадило нові санкції проти трьох громадян Росії і п’яти російських компаній, підозрюваних у причетності до «шкідливої кібердіяльності».

Фото: скрнішот з відео «Голоса Америки»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY