detector.media
24.07.2019 21:22
Нацрада не спрацювала на повну силу під час парламентських виборів - міжнародні спостерігачі
Нацрада не спрацювала на повну силу під час парламентських виборів - міжнародні спостерігачі
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення неефективно реагувала на порушення у медіасфері під час виборів до Верховної Ради України.

Про це йдеться у заяві про попередні висновки і результати Міжнародної місії зі спостереження за виборами щодо позачергових парламентських виборів в Україні.

«Національна рада з питань телебачення і радіомовлення не спрацювала на повну силу, неефективно реагуючи на порушення у медіасфері під час передвиборчого періоду. На противагу попереднім парламентським виборам, Верховна Рада не прийняла мораторій на перевірку ЗМІ для забезпечення свободи самовираження і безперешкодного висвітлення подій, пов'язаних з виборами, засобами масової інформації. 9 липня Нацрада ініціювала перевірку телеканалу NewsOne через повідомлення останнього про проведення 12 липня у прямому ефірі телемосту у партнерстві з російським телеканалом. 8 липня генеральна прокуратура розпочала кримінальне провадження проти телеканалу NewsOne по факту можливої державної зради. 13 липня на приміщення телеканалу 112 Україна, частини цього ж медіа холдингу, було здійснено напад», - зазначено у звіті.

Місія зі спостереження – це спільна діяльність Бюро ОБСЄ з Демократичних інститутів та прав людини (БДІПЛ), Парламентської асамблеї ОБСЄ (ПА ОБСЄ), Парламентської асамблеї НАТО (ПА НАТО), а також Європейського парламенту (ЄП). 

Міжнародна місія зі спостереження за виборами складається з 811 спостерігачів з 45 країн, включаючи 719 експертів та довгострокових, короткострокових спостерігачів БДІПЛ, 60 парламентаря та співробітника Парламентської асамблеї ОБСЄ, 17 представників Парламентської асамблеї НАТО, а також 15 представників Європейського парламенту.

Як повідомлялось, міжнародні спостерігачі дійшли висновку, що передвиборна кампанія була конкурентною, а організація виборів – належною та ефективною. Однак місія повідомила про тісно пов’язані бізнесові та політичні інтереси, які диктують висвітлення виборів у медіа.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY