detector.media
24.07.2019 14:07
Телеканал CNN потрапив у скандал після інтерв’ю із прихильником ідеології «білого расизму» Спенсером
Телеканал CNN потрапив у скандал після інтерв’ю із прихильником ідеології «білого расизму» Спенсером
Телеканал CNN у програмі «The Lead» 16 липня показав інтерв’ю із Річардом Спенсером, президентом «Інститут національної політики» («біла націоналістична організації»), у якому він обговорював расистські висловлювання президента США Дональда Трампа про групу жінок-політикинь. Це викликало негативну реакцію, глядачі і багато журналістів звинувачували CNN в «нормалізації» Річарда Спенсера і білого націоналізму.

Про це пише HuffPost.

Згідно з повідомленням, критики стверджують, що зі сторони CNN було «безвідповідально створити платформу для Річарда Спенсера».

Зазначається, що у інтерв’ю він назвав дописи глави Білого дому в Twitter «расистськими». Попри це, за його словами, ці твіти «не мають сенсу», бо президент США «не дає нам нічого окрім расистських твітів».

Автор програми Джейк Таппер у Twitter написав, що журналістка Сара Сіднер, яка взяла інтерв’ю з Річардом Спенсером, «охоплює расистів і білих расистів для нас і робить велику роботу».

Нагадаємо, президента США Дональда Трампа звинувалити в расизмі після того, як він оприлюднив низку твітів. У них він заявив, що кілька жінок-політикинь нібито не є американськими громадянками за народженням і що вони повинні поїхати назад, до тих «занепалих та заражених злочинністю країн», з яких походять. Насправді троє з жінок, про яких він висловився, народилися у США. Такі твіти різко розкритикували політики та громадські активісти. Так, у Демократичній партії твіти президента назвали расистськими. Попри критику, Твіттер не видалятиме пости Трампа, які викликали резонанс.

Фото: Steve Krakauer  / Twitter 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY