detector.media
23.07.2019 19:27
СБУ розслідує можливу причетність кінопрокатних компаній до співпраці зі спецслужбами РФ
СБУ розслідує можливу причетність кінопрокатних компаній до співпраці зі спецслужбами РФ
У розслідуванні Служби безпеки України фігурують компанії В&Н Film Distribution Company, Ukrainian Film Distribution, Kinomania, Volga Ukraine і Multi Media Distribution.

Про це йдеться в матеріалах Шевченківського районного суду Києва про тимчасовий доступ до речей та документів, пише «TheБабель».

У документі повідомляється, що провадження відкрили на підставі звернення одного з депутатів Верховної Ради. За його даними, український ринок кінопрокату поділений між компаніям В&Н Film Distribution Company, Ukrainian Film Distribution, Kinomania, Volga Ukraine і Multi Media Distribution, які щороку отримують близько $100 млн у вигляді касових зборів в Україні.

Наголошується, що ці компанії з'явилися на українському ринку як дочірні підприємства компаній РФ, мають плідні відносини з російськими підприємствами, а їхніми кінцевими власниками є громадяни РФ. Згідно зі зверненням, ці компанії начебто проводили фінансові операції з фіктивними фірмами, а також перераховували кошти в Росію за прокатні права.

«Вказані протиправні перерахування не залишились поза увагою спецслужб РФ, які протягом 2014-2016 років фактично змусили власників компаній, які працюють на ринку кінопрокату України, спрямовувати частину своїх прибутків для фінансування дій невстановлених осіб з метою вчинення масових заворушень на території України, посягання на її територіальну цілісність, дестабілізації політичної та економічної ситуації. У свою чергу, отримавши фактичну підтримку спецслужб РФ, власники вищезазначених компаній використовуються як агенти впливу в Україні, диктуючи умови на ринку кіноіндустрії та саботують просування і показ українських стрічок», - йдеться в документі.

У рамках розслідування слідчі клопотали про надання доступу до банківських рахунків кінодистриб'юторів Kinomania і Volga Ukraine в «Альфа-Банку». Суд ці клопотання задовольнив і надав слідчим доступ до документів з банківською таємницею.

Раніше компанія Kinolife Distribution заявила, що більше не працюватиме з українським кіно.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY