detector.media
22.07.2019 17:00
У Росії відкрили провадження проти активіста за репост допису Аркадія Бабченка
У Росії відкрили провадження проти активіста за репост допису Аркадія Бабченка
Федеральна служба безпеки Росії порушила кримінальне провадження про заклики до екстремізму проти активіста з Челябінська Аліма Кургаліева через репост допису журналіста Аркадія Бабченка в соціальній мережі «Вконтакте» у 2017 році.

Про це повідомляє російське видання «Медуза» з посиланням на голову міжнародної правозахисної групи «Агора» Павла Чикова.

Зазначається, що в дописі, який поширив активіст, Аркадій Бабченко висловлює своє негативне ставлення до практики узгодження публічних акцій з владою. Згідно з експертизою, зміст текстів «зводиться до закликів до здійснення масових заворушень» із застосуванням сили до представників влади «з метою повалення політичного режиму і державного ладу Російської Федерації».

Нагадаємо, 17 березня стало відомо, що юриста Дмитра Третьякова звинуватили в закликах до екстремізму в інтернеті. За версією слідства, він репостнул в телеграм-чат прихильників політика Олексія Навального текст з каналу журналіста Аркадія Бабченка. Репост Третьяков супроводжував коментарем «Згоден».

Фото: Хайтек

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY