detector.media
22.07.2019 14:57
До Ради з питань свободи слова не зможуть увійти керівники ЗМІ та редакцій, – речниця Зеленського
До Ради з питань свободи слова не зможуть увійти керівники ЗМІ та редакцій, – речниця Зеленського
Установчі збори Ради заплановані на початок серпня.

Керівники ЗМІ та редакцій через конфлікт інтересів не зможуть увійти до Ради з питань свободи слова при Президентові України.

Про це 22 липня повідомила прессекретарка Президента України Юлія Мендель на своїй сторінці в Facebook.

«До Ради не можуть входити керівники ЗМІ та редакцій через очевидний конфлікт інтересів. Просимо делегувати до Ради також представників від журналістських організацій та професійних об’єднань. Установчі збори Ради планується провести на початку серпня, тож просимо не зволікати з визначенням представника вашої редакції у ній», – наголосила вона.

Речниця президента уточнила, що до Ради запрошуються представники лише центральних ЗМІ й всеукраїнських організацій та професійних союзів, натомість регіональні ЗМІ запрошують до створення аналогічних консультаційно-дорадчих Рад при ОДА.

«Через технічну проблему просимо всіх, хто з 17 по 19 липня надсилав на поштову скриньку svoboda_slova@apu.gov.ua листи з пропозиціями кандидатів до Ради з питань свободи слова при Президентові України та не отримав відповіді продублювати ваші листи», – додала вона.

Нагадаємо,17 липня заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко повідомив про створення Ради з питань свободи слова при Президентові України. Пізніше на сайті президента опублікували повідомлення, згідно з яким, до складу Ради увійдуть по одному представнику від кожної редакції центральних ЗМІ.

Очікується, що Рада допомагатиме фіксувати та усувати загрози для свободи слова, прояви цензури. Серед пріоритетів Ради визначено захист права журналістів на професію, для цього до її складу увійдуть представники силових відомств і медіаюристи.

Фото: Дзеркало тижня 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY