detector.media
19.07.2019 16:22
КЖЕ засудила використання мови ворожнечі в інтернет-виданні «Карачун» через публікацію про ЛГБТ
КЖЕ засудила використання мови ворожнечі в інтернет-виданні «Карачун» через публікацію про ЛГБТ
Комісії з журналістської етики засудила використання мови ворожнечі в інтернет-видання «Карачун» через матеріал від 18 липня про ЛГБТ-парад у Слов’янську. Ця інформація виявилася фейком.

Про це повідомляється на сайті КЖЕ.

Зазначається, що йдеться про матеріал на сайті видання «Карачун» під назвою «Парад педерастов в Славянске: ответ городского совета».

«Новина у заголовку містить образливу лексику по відношенню до ЛГБТ-спільноти, зокрема використання слова "педераст" не є коректним та носить дискримінаційний характер. Крім того, повідомлення підписане як "Слов'янська міська рада", однак не наведено від імені кого конкретно подається ця інформація. Більше того, матеріал містить інформацію, що "В мережі інтернет поширюється інформація щодо проведення у Слов’янську 25-26 серпня параду рівності спільнотою "“ЛГБТ Актив Україна“", тобто у ньому не вказано, чи це повідомлення взяте із достовірних джерел», – йдеться в заяві.

Крім того, у Комісії зауважили, що в повідомленні відсутня думка громадських організацій, які опікуються правами ЛГБТ-спільноти в Україні, що робить цей матеріал незбалансованим.

Нагадаємо, низка місцевих і загальноукраїнських ЗМІ поширила фейк про те, що в Слов’янську та Святогірську на Донеччині 25-26 серпня відбудеться ЛГБТ-парад.

Фото: КЖЕ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY