detector.media
Галина Петренко
15.07.2019 13:30
Червоні плавки президента. Медіапідсумки 8–14 липня 2019 року
Червоні плавки президента. Медіапідсумки 8–14 липня 2019 року
У штабі «Слуги народу» пішла вже така спека, що на пристойність тут не зважають.

Яке щастя.

Ви йдете?

Так. Ви не боїтеся?

А чого мені боятися?

– Холодна вода. 16,3С.

Ви прослухали діалог Володимира Зеленського з відвідувачкою одеського пляжу, показаний у відеоролику з серії, знятої під час активних поїздок президента регіонами України, що цього тижня окупувала простори інтернету та сторінки ЗМІ. У цьому ролику президент зі свитою відважно пірнає в прохолодну воду Чорного моря, демонструючи хорошу спортивну форму, червоні плавки та відсутність страху перед порушенням місцевим портом та судами екологічних норм.

Ця серія також включає відеохіти «Набридло ваше мичання!», «Я побачив ремонт лікарні, а потім ваш ремонт», «Выйди отсюда, разбойник!» та інші.

За ці відео журналісти вже встигли порівняти Зеленського з Олександром Лукашенком та задатися запитанням про правомірність з боку глави держави брати участь в агітації на виборах до парламенту.

Але ви ще спробуйте довести цю участь. А тим часом у штабі «Слуги народу» пішла вже така спека, що на пристойність тут не зважають. Перед вихідними з’явився ще й отакий ролик, який доводить до кристалізованого абсурду ідею змішування серіалу та реального життя.

Аж цікаво, чи з’являться сьогодні ввечері у «Зворотному відліку» на «UA: Першому» представники «Слуги народу» у заявленому спарингу з «Голосом»? Адже цьогорічні вибори показали, що на дебати в нас ходять тільки невдахи ті, в кого менший рейтинг. Бо українці обирають серцем, а кандидати говорять ротом. От якби й ті, й інші замість цього послуговувалися мозком, то жили б ми щасливо й багато. А поки живемо просто весело.

Цікаво також, що зараз відчувають у команді Віктора Пінчука: це ж треба було так ґрунтовно підійти до просування ідеї нових облич у політиці завдяки шоу «Нові лідери», щоб тепер цими суспільними настроями скористатися не так самим, як створити сприятливі умови для Ігоря Коломойського. Хоча в нашому політикумі все так швидко змінюється, що не виключено: колись ми ще зможемо побачити пана Коломойського у комфортній для нього ролі опозиціонера до президента.

Тим часом головний конкурент «Слуги народу» на парламентських виборах – ОПЗЖ – теж цілий тиждень просував власне кіно. Не знаю, що в каналу з фактчекінгом та чому там упевнені, що «Нерозказана історія України» отримала гран-прі на фестивалі в Таорміні, але фільм узагалі не показували в його конкурсній програмі.

Зрештою телеканал «112 Україна» милостиво вирішив не транслювати стрічку, спираючись на рекомендацію Міжнародної редакційної ради та її «швидку реакцію на ситуацію з погрозами телеканалу з боку націоналістичних сил».

Панове, та ви спитайте в Олівера Стоуна, де зараз основний розсадник фашизму. Як людина західна, він вам, можливо, розкаже, що головну небезпеку зараз сіє американська студія Disney: у Washington Post вийшла колонка про те, що фільм «Король Лев» – це фашистська історія, бо в ньому йдеться про суспільство, де слабкий має беззастережно поклонятися сильному.

А якщо стомитеся від безумства західного світу, проконсультуйтеся з вашими московськими партнерами. Є на цю тему промовисте інтерв’ю Ксенії Собчак із Ларсом фон Трієром, де вона спочатку довго розпитує, як його захейтили у Франції за слова про те, що він нацист, а потім пояснює, чому його новий фільм найкраще в світі подивилися в Росії: «Світ зараз так змінився, що Росія дивним чином стала останнім прихистком політичної неполіткоректності. Люди можуть вийти на вулиці з гаслами за Гітлера. Знаєте, в нас є такий російський марш, де люди реально виходять зі свастикою? Так що в цьому сенсі в нас дуже радикальна країна».

Нащо ж нам сперечатися зі справжніми експертами, правда?

Фото: Букви

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY