detector.media
14.07.2019 15:25
В Італії хочуть відкрити справу проти керівника Марківа щодо загибелі журналіста на Донбасі - посол
В Італії хочуть відкрити справу проти керівника Марківа щодо загибелі журналіста на Донбасі - посол
Суд міста Павія в Італії постановив направити до прокуратури Риму подання щодо відкриття справи проти керівника бійця Національної гвардії Віталія Марківа - народного депутата Богдана Матківського.

Про це повідомив 13 липня посол України в Італії Євген Перелигін.

Як відомо, Віталія Марківа 12 липня засудили в Італії до 24 років в`язниці. Суд визнав його винним у причетності до вбивства італійського фотографа Андреа Роккеллі на Донбасі у 2014 році.

«Пан Богдан вчора з метою підтримки Віталія був присутній на суді, жодним чином не продемонстрував хвилювання чи будь-яке занепокоєння через таке безглузде рішення і сьогодні вже повернувся в рідну Україну. Єдине що, нам прийшлось перебрати багато варіантів, де "переходити кордон", але врешті-решт у супроводі консулів на світанку наш захисник, а нині народний депутат, пройшов всі формальності в аеропорту Бергамо і вилетів до Києва», - написав посол.

Нагадаємо, 24 травня 2014 року поблизу Слов'янська у Донецькій області внаслідок мінометного обстрілу італійський фотокореспондент Андреа Рокеллі та його російський перекладач Андрій Миронов загинули, французький фотожурналіст Вільям Роглон отримав поранення.

Поліція Італії у 2017 році затримала громадянина України Віталія Марківа за підозрою у причетності до вбивства італійського фотокореспондента.

Суд триває від 6 липня 2018 року. 18 січня 2019 підсудному Марківу вперше надали слово у справі про вбивство італійського фоторепортера.

15 березня 2019 у суді присяжних міста Павії відбувся перехресний допит підсудного Віталія Марківа.

17 травня 2019 голова МВС Арсен Аваков заявив, що до суду над Марківим в якості доказу надіслали фейкового листа.

Прокурор просив для Марківа 17 років в`язниці.

Фото: Vitalii Ovcharenko / Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY