detector.media
14.07.2019 12:16
В ОБСЄ засудили обстріл будівлі каналу «112 Україна»
В ОБСЄ засудили обстріл будівлі каналу «112 Україна»
Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір 13 липня засудив гранатометний напад на будівлю телеканалу «112 Україна».

Про це повідомляється на сайті ОБСЄ.

«Я засуджую напад на приміщення каналу 112 в Києві. Сподіваюся, ніхто не був поранений, але таке насильство і загрози проти ЗМІ не можна терпіти. Це неприйнятний акт залякування, який міг би мати драматичні наслідки», - сказав Дезір.

Він також закликав українську владу ретельно розслідувати цей напад і притягнути винних до відповідальності.

Нагадаємо, в ніч на 13 липня до поліції надійшло повідомлення про те, що місцеві мешканці чули звук, схожий на вибух, на вулиці Дегтярівській у Шевченківському районі Києва. Поліцейські виявили на місці події пошкоджений фасад будівлі телеканалу «112 Україна» та відстріляний тубус гранатомета. Подію кваліфікували як теракт.

Перед цим, 12 липня, канал «112 Україна» повідомив, що звернувся до СБУ через запланований мітинг під його будівлею через майбутній показ фільму Олівера Стоуна із Медведчуком та Путіним. Також канал звернувся до дипломатичних установ та міжнародних організацій у сфері захисту прав журналістів. На каналі заявили, що опинились «під загрозою прямого фізичного нападу з боку радикально налаштованих організацій».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY