detector.media
14.07.2019 10:34
Під будівлею СБУ відбувся мітинг проти показу на «112 Україна» фільму Олівера Стоуна
Під будівлею СБУ відбувся мітинг проти показу на «112 Україна» фільму Олівера Стоуна
13 липня активісти влаштували під будівлею Служби безпеки України у Києві акцію протесту з вимогою не транслювати документальний фільм Олівера Стоуна «Нерозказана історія України».

Про це повідомляє «Громадське».

Серед активістів були представники Національного корпусу та громадських організацій «Гонор» і «Речовий доказ», протестувальники палили фаєри. Активісти виступали проти показу на телеканалі «112 Україна» стрічки американського кінорежисера Олівера Стоуна, в якій головним коментатором подій є кум президента РФ Віктор Медведчук.

Повідомляється, що акція мала відбутися під стінами телеканалу «112 Україна», але організатори перенесли її під СБУ через обстріл будівлі телеканалу з гранатомета.

Нагадаємо, в ніч на 13 липня до поліції надійшло повідомлення про те, що місцеві мешканці чули звук, схожий на вибух, на вулиці Дегтярівській у Шевченківському районі Києва. Поліцейські виявили на місці події пошкоджений фасад будівлі телеканалу «112 Україна» та відстріляний тубус гранатомета. Подію кваліфікували як теракт.

Перед цим, 12 липня, канал «112 Україна» повідомив, що звернувся до СБУ через запланований мітинг під його будівлею через майбутній показ фільму Олівера Стоуна із Медведчуком та Путіним. Також канал звернувся до дипломатичних установ та міжнародних організацій у сфері захисту прав журналістів. На каналі заявили, що опинились «під загрозою прямого фізичного нападу з боку радикально налаштованих організацій».

Показ фільму Олівера Стоуна на 112-му планується 16 липня. У стрічці режисер, відомий своєю проросійською позицією (документальні фільми «Україна у вогні», «Путін»), розповідає нібито історію України з 2003 року, називаючи війну з Росією громадянською війною, а Медведчука — «лідером опозиції». Росія в цьому фільмі не зображена як країна-агресор, творці підтримують російську версію про події в Україні 2014 року. Фільм базується на розповіді Віктора Медведчука та його дружини, телеведучої Оксани Марченко, й доповнюється міркуваннями президента РФ Володимира Путіна.

Фото: Громадське

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY