detector.media
Лілія Апостолова
«Детектор медіа»
13.07.2019 15:00
В Одесі показали трейлер фільму Олега Сенцова «Номери»
В Одесі показали трейлер фільму Олега Сенцова «Номери»
Зйомки стрічки, яку Олег Сенцов режисував дистанційно, через листування зі знімальною командою, завершено. Триває постпродакшн.

Подробиці про майбутній фільм «Номери» Олега Сенцова розповіли на прес-конференції в рамках Одеського міжнародного кінофестивалю сьогодні, 13 липня. 

Продюсерка стрічки Анна Паленчук (435 Films) оголосила, що наразі зйомки завершено, стрічка перебуває на етапі постпродакшну, а також показала трейлер, який поки що недоступний для широкого загалу.

Анна Паленчук також зачитала уривок листа Олега Сенцова, де він дякує членам знімальної групи за їхню роботу. 

«Усім, хто працював над кінопостановкою "Номерів", я вдячний кожному з вас окремо і всій команді разом. Дякую тим, хто ретельно слідував усім моїм інструкціям, розбираючи мій кривий почерк. Дякую тим, хто поступився своїми амбіціями та ідеями заради реалізації моїх амбіцій та ідей. Дякую тим, хто працював за скромні гонорари, вважаючи, що мистецтво дорожче. Дякую тим, хто заради ролі голодував, голився наголо, стояв босими ногами на холодній підлозі, відмовлявся від інших проєктів, відкладав своє особисте життя, будував декорації вночі та робив тисячі інших потрібних дрібниць. Справжнє кіно знімається так, з комфортом у ввічність не в'їжджають. Дякую і до зустрічі!», – написав він.  

Відповідаючи на запитання журналістів, Анна Паленчук розповіла, що перемовини з дистриб'юторами щодо прокату поки що не ведуться, подавати фільм на розгляд Українського оскарівського комітету не планують. 

Сьогодні, 13 липня, Олегу Сенцову, незаконно ув'язненому на 20 років у РФ, виповнилося 43 роки. 

Нагадаємо, про те, що продюсерка Анна Паленчук збирається екранізувати п’єсу «Номери» українського режисера, політв’язня Кремля Олега Сенцова, стало відомо в липні 2018 року під час Одеського міжнародного кінофестивалю (ОМКФ). На пітчингу кінопроектів, що знаходяться на етапі розробки, Анна презентувала майбутню стрічку й оголосила, що її режисером буде сам Сенцов, із яким вона листується весь час із моменту його ув’язнення.

Згодом стало відомо, що співпостановником екранізації виступить український режисер Ахтем Сеітаблаєв.

Екранізація «Номерів» — копродукція України та Польщі. Фільм отримав державну фінансову підтримку, вигравши конкурс кінопроектів патріотичного спрямування від Міністерства культури України. 

Детальніше про проєкт читайте в інтерв'ю «Детектор медіа» з продюсеркою Анною Паленчук

Нагадаємо, що кінофестиваль триватиме в Одесі з 12 до 20 липня. Стежте за новинами та головними подіями фестивалю на «Детекторі медіа» за тегом ОМКФ-2019. Генеральним медіапартнером фестивалю є канал «Україна».

Фото: Лілія Зінченко

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY