detector.media
12.07.2019 16:50
Поліція порушила провадження через погрози головреду видання «Вежа»
Поліція порушила провадження через погрози головреду видання «Вежа»
Слідство Вінницького відділу поліції 12 липня відкрило кримінальне провадження за фактом погроз на адресу головного редактора вінницького інтернет-видання «Вежа» Андрія Качора.

Про це повідомляється на сайті поліції області.

«Журналіст звернувся з заявою до відділу з поліції про погрози від певних осіб на свою адресу, які він пов’язує з професійною діяльністю. За цим фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ознаками ст.345(1) КК України (погроза або насильство щодо журналіста). За такий злочин передбачено покарання – до трьох років ув’язнення», – йдеться в повідомленні.

Андрій Качор на сайті «Вежі» 11 липня написав, що отримує погрози від прихильників блогера Анатолія Шарія.

«На наш сайт, наших журналістів, а також на мене і мою родину вже кілька днів триває кампанія із залякування з боку проросійських сил в інформаційній та офлайн-площині», – заявив він.

За його словами, після публікації від 8 липня про спалення невідомими агітаційних матеріалів партії Анатолія Шарія, блогер записав 15-хвилинне відео, у якому «погрожував родині (головреда видання «Вежа», – ДМ) та ображає навіть дитину».

«Протягом короткого часу після виходу "кіна", масові скарги фанатів проросійського блогера блокують мою сторінку на Фейсбук, не даючи мені змоги відповісти. Ще протягом кількох наступних годин (і досі) я отримую сотні погроз фізичною розправою мені, моїй дружині, моєму сину і журналістам "Вежі" різноманітними способами, які надходять з України, Росії, ОРДЛО та Криму», – розповів пан Качор.   

Крім того, за інформацією журналіста, прихильники Анатолія Шарія планували атаки на його помешкання та офіс його дружини, а також – фізичний напад на нього й «виловлювати по одному журналістів "Вежі"».

«За тим з’явилося наступне відео Шарія, в якому він анонсує масштабну акцію протесту під стінами центрального офісу СБУ в Києві через цю саму публікацію "Вежі", стверджуючи, що нібито саме автор цих рядків організував акцію зі спалення символіки проросійської партії Шарія», – проінформував він.  

Андрій Качор також наголосив, що зараз відомі імена та портрети майже всіх учасників цієї провокації.

Нагадаємо, Інституту масової інформації повідомив, що в Україні за шість місяців 2019 року було зафіксовано 116 випадків порушень свободи слова, більшість цих порушень стосувалася фізичної агресії – 88.

Фото: Андрій Качор / Facebook 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY