detector.media
12.07.2019 12:24
В Україні в прокат вийде фільм «Додому» Нарімана Алієва
В Україні в прокат вийде  фільм «Додому» Нарімана Алієва
На Одеському кінофестивалі відбудеться українська прем'єра драми «Додому» українського режисера кримськотатарського походження Нарімана Алієва. У прокат стрічка вийде 7 листопада.

Про це повідомила пресслужба української дистриб'юторської компанії «Артхаус трафік».

«Міжнародна прем'єра стрічки відбулася в конкурсній програмі "Особливий погляд" Каннського кінофестивалю. "Додому" також претендував на здобуття премії "Золота камера" за найкращий дебютний фільм. Українська прем’єра стрічки відбудеться в рамках міжнародної конкурсної програми Одеського кінофестивалю», – йдеться в повідомленні.

За сюжетом, у кримського татарина Мустафи помирає його первісток. Батько приїжджає до Києва, куди його два сини поїхали після анексії Криму, аби повернути молодшого сина додому, а старшого поховати на батьківщині в Криму згідно з мусульманськими традиціями.

Головні ролі у стрічці виконали Ахтем Сеітаблаєв та Ремзі Білялов. Продюсером стрічки виступає Володимир Яценко («Дике поле»).

Нагадаєо, продюсера фільму Володимира Яценка повідомив, що планується, що фільм «Додому» побореться за можливість представляти Україну на премії Оскар-2020.

Також фільм «Додому» був представлений у конкурсній програмі «Особливий погляд» 72-го Каннського кінофестивалю. «Особливий погляд» – це друга за значущістю (після основного конкурсу) програма Каннського кінофестивалю. У різний час у ній перемагали режисери Йоргос Лантімос, Кім Кі Дук, Апічатпонг Верасетакул та інші. 

У липня стрічка кримськотатарського режисера Нарімана Алієва «Додому» (EVGE) стала найкращим фільмом Міжнародного кінофестивалю в Бухаресті (BIFF).

Як писав «Детектор медіа», стрічка брала участь у конкурсі кінопроектів патріотичного спрямування Міністерства культури та стала одним із його переможців.
Фото: Артхаус трафік
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY