detector.media
12.07.2019 10:54
NewsOne звернувся до Зеленського та міжнародних організацій через тиск на канал
NewsOne звернувся до Зеленського та міжнародних організацій через тиск на канал
Телеканал NewsOne передав Президенту України Володимиру Зеленському та міжнародним організаціям звернення щодо тиску на канал та погрози на адресу журналістів і працівників.

Про це 11 липня повідомляється на сайті каналу.

«Наша журналістка передала колективного листа з підписами наших працівників щодо потужного тиску на телеканал NewsOne президентові України Володимиру Зеленському. Я думаю, що наслідки отримання цього листа, опрацювання і зваженого прийняття рішення в цьому питанні – є ключовим у даному випадку», – заявив ведучий каналу Віталій Дикий.

Зазначається, що звернення також передали:

«NewsOne звернувся до міжнародних організацій з-за тиску української влади в особі агресивно налаштованих радикалів на телеканал, а також постійні погрози на адресу журналістів і співробітників. Жодна кримінальна справа, пов'язана з побиттям журналістів NewsOne, не було завершено - ніхто не покараний за фізичне насильство над нашими співробітниками», – йдеться в повідомленні.

Зокрема, у зверненні до організацій канал нагадав про блокування NewsOne активістами та напади на своїх журналістів, а саме: Дарину Білеру, Руслана Коцабу, Анастасію Пшеничну.

«Перевірками і погрозами заборони діяльності влада регулярно давила на непідконтрольні ЗМІ. Цими ж методами працівників телеканалу NewsOne пробують залякати і зараз. Особливо стало жорсткішим цькування незалежних ЗМІ напередодні виборів. Поки політичні лідери піаряться і ведуть боротьбу за голоси виборців, органи влади, покликані захищати журналістські права, їм підіграють. <…> Команда NewsOne вимагає від влади негайно припинити цькування і тиск на телеканал напередодні виборів, а також дотримуватися законів України», – йдеться в листі.

Нагадаємо, 7 липня український телеканал NewsOne, що належить соратнику Віктора Медведчука Тарасові Козаку, та російський державний канал «Россия» анонсували на 12 липня спільний телеміст під назвою «Надо поговорить». NewsOne заявив, що телеміст пройде «без політики і без політиків».

Українські політики закликали РНБО та Володимира Зеленськоговідреагувати на проведення телемосту каналами російським каналом та NewsOne

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Данилюк повідомив, що РНБО працює над рішенням щодо телемосту.

Народний депутат, співголова партії «Опозиційна платформа – За життя» Вадим Рабінович запропонував відкласти анонсований на 12 липня телеміст, посилаючись на небезпеку для журналістів каналу NewsOne.

Президент України Володимир Зеленський розкритикував проведення телемосту «Надо поговорить», назвавши його піарходом перед виборами.

Тимчасовий виконувач обов’язків голови Служби безпеки України Іван Баканов запропонував ініціювати невідкладне скликання позачергового засідання РНБО України, а також низку інших заходів щодо телеканалів Тараса Козака NewsOne, «112 Україна» та ZIK.

8 липня телеканал NewsOne скасував проведення анонсованого на 12 липня телемосту з російським каналом. Канал повідомив, що відмовився від проведення телемосту через «масову інформаційну атаку» та «прямі погрози фізичної розправи стосовно журналістів і їх близьких». Державний російський телеканал «Россия 1» запросив до своєї студії у Москві учасників скасованого телемосту для проведення спільного ефіру «Надо поговорить».

Генеральна прокуратура України порушила кримінальне провадження за статтею «державна зрада» через підготовку телемосту. Усіх причетних, зокрема власника каналу Тараса Козака та генерального продюсера Василя Голованова, викликали на допит. ГПУ також знайшла зв’язок між NewsOne і російським «Промсвязьбанком». Власник телеканалу, народний депутат Тарас Козак назвав заяву генпрокурора «цинічною брехнею». За його словами, він є єдиним власником телеканалу NewsOne і володіє 100% телеканалу безпосередньо.

Увечері 8 липня РНБО дала доручення СБУ та Нацполіції через анонсований телеміст NewsOne з російським каналом, але деталі не розголошують через таємність.

9 липня генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що проти бенефіціарів NewsOne відкрито кримінальне провадження щодо фінансування тероризму.

10 липня пресслужба народного депутата, члена партії «Опозиційна платформа – За життя» Сергія Льовочкіна повідомила, що він жодним чином не впливає на редакційну політику телеканалу NewsOne. Це повідомлення пресслужба поширила після публікації «Української правди» про те, що депутат був автором ідеї телемосту «Надо поговорить» між українським NewsOne і російським «Россия 24». 

Фото: NewsOne 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY