detector.media
11.07.2019 17:18
Суд відмовив у задоволенні позову Андрія Лесика до членів Незалежної медійної ради
Суд відмовив у задоволенні позову Андрія Лесика до членів Незалежної медійної ради
Шевченківський районний суд міста Києва відмовив політику Андрію Лесику у задоволенні позову до голови Незалежної медійної ради Наталії Лигачової, секретаря ради Ігоря Розкладая та громадської організації Центр демократії та верховенства права.

Про це йдеться в рішенні суду, копія якого є в «Детектора медіа».

Активні учасники ефірів телеканалу NewsOne Андрій Лесик та Євген Червоненко у лютому 2019 року подали кілька позовів до суду на членів Незалежної медійної ради, яка знайшла в їхніх висловлюваннях мову ворожнечі та російську пропаганду.

11 липня суд оголосив вступну та резолютивну частину рішення, у якій відмовив пану Лесику в задоволенні позову. Рішення може бути оскаржене в апеляційному суді.

Позов Євгена Червоненка до членів Незалежної медійної ради ще розглядається.

Нагадаємо, 10 грудня 2018 року Незалежна медійна рада за зверненням Нацради дійшла висновку, що низка передач в ефірі телеканалу NewsOne протягом серпня – жовтня 2018 року транслювала мову ворожнечі та вислови, що виправдовували державу-агресора, а також порушувала журналістські стандарти. Серед них – програми за участі Андрія Лесика та Євгена Червоненка та їхні вислови.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY