detector.media
11.07.2019 16:51
У США розслідують інформацію про інсценування журналістом TV Marti обстрілу під час телерепортажу
У США розслідують інформацію про інсценування журналістом TV Marti обстрілу під час телерепортажу
Агентство США з глобальних медіа розслідує інформацію про те, що журналіст телерадіомовної компанії TV Marti Томас Регаладо-молодший інсценував мінометний обстріл під час телевізійного репортажу з Нікарагуа.

Про це повідомляє «Голос Америки».

Зазначається, що іспаномовні сайти CiberCuba і Cubanos por el Mundo поставили під сумнів достовірність репортажу TV Marti, імовірно, знятого в листопаді 2018 року.

«У відео, яке стало предметом уваги, журналіст  вів репортаж зі столиці Нікарагуа, Манагуа, коли позаду нього стався невеликий вибух. Незалежні кубинські сайти отримали відеоматеріали, які наводять на думку, що атака була інсценована, щоб створити враження, що журналіст потрапив під обстріл. У відео, отриманому цими сайтами, видно чоловіків у масках, які стріляють невеликим вибуховим снарядом із саморобного міномета. Потім камера перемикається на Регаладо, який біжить вперед під загальний сміх присутніх», – йдеться в повідомленні.

Томас Регаладо-молодший і оператор Родольфо Ернандес, який знімав цей репортаж, відсторонені від роботи до закінчення розслідування.

Виконавчий директор Агентства з глобальних медіа Джон Ленгсінг 9 липня заявив, що серйозно ставиться «до будь-яких порушень професійних журналістських стандартів у будь-якій мережі Агентства».

Згідно з повідомленням, Державний департамент і Конгрес США давно звинувачують Martí «у поганій журналістиці та пропаганді».

TV Marti належить до структури Агентства США з глобальних медіа і покликана поширювати об'єктивні новини на Кубі. Томас Регаладо-молодший – син директора Управління мовлення на Кубу Томаса Регаладо-старшого.

Нагадаємо, у 2012 році відомого мандрівника Ранульфа Файнса (Ranulph Fiennes) звинуватили в зйомці фіктивних «захоплюючих» телесюжетів.

У 2011 році німецький режисер угорського походження Міклош Ґімеш зняв документальний фільм про Тома Куммера, журналіста, який наприкінці 90-х опублікував у німецьких та швейцарських виданнях низку фальсифікованих інтерв’ю із знаменитостями.

Фото: Голос Америки

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY