detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
11.07.2019 12:02
Держкіно не видавало прокатного посвідчення на фільм Олівера Стоуна «Нерозказана історія України»
Держкіно не видавало прокатного посвідчення на фільм Олівера Стоуна «Нерозказана історія України»
Державне агентство України з питань кіно не видавало прокатного посвідчення на фільм Олівера Стоуна за участю Віктора Медведчука та Володимира Путіна, показ якого 16 липня у своєму етері анонсує канал «112 Україна».

Про це «Детектору медіа» повідомив перший заступник голови Держкіно Сергій Неретін.

Держкіно також не отримувало від каналу документів на видачу прокатного посвідчення на цей фільм.

За його словами, усі фільми мають отримувати прокатні посвідчення перед показом. Однак є колізія з певними жанрами, які можуть вважатися телепрограмами (наприклад, докудрами, скетчкоми, телевізійна документалістика). Сергій Неретін припустив, що юристи каналу «112 Україна» можуть розцінювати фільм «Нерозказана історія України» як телепрограму - телевізійну документалістику.

Нагадаємо, канал «112 Україна» 16 липня покаже фільм «Нерозказана історія України» Олівера Стоуна з Медведчуком та Путіним у головних ролях. 

У стрічці режисер розповідає нібито історію України з 2003 року, називаючи війну з Росією громадянською війною, а Медведчука - «лідером опозиції». Росія в цьому фільмі не зображена як країна-агресор, режисер підтримує російську версію про події в Україні 2014 року. 

Фільм базується на розповіді Віктора Медведчука та його дружини, телеведучої Оксани Марченко й доповнюється міркуваннями президента РФ Володимира Путіна. 

Прем'єра стрічки відбулася 4 липня на італійському кінофестивалі в Таорміні, де були присутні Медведчук із дружиною. Канал «112 Україна» присвятив цій події окремі новинні сюжети 30 червня та 3 липня.

Нагадаємо, 2016 році Олівер Стоун презентував антимайданівський фільм «Україна у вогні», в якому стверджувалося, що Майдан організувало Центральне розвідувальне управління США. У 2017 році Олівер Стоун випустив серіал під назвою «Путін».

Фото: Новинарня

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY