detector.media
10.07.2019 20:35
Найбільше радіочастот за 5 років видали мовникам у Донецькій, Луганській і Херсонській областях - Нацрада
Найбільше радіочастот за 5 років видали мовникам у Донецькій, Луганській і Херсонській областях - Нацрада
Такі підсумки розподілу виданих регулятором частот упродовж 2014-2019 років по регіонах озвучив під час пресконференції 10 липня член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський.

Про це пише пресслужба Нацради.

Так, за останні п’ять років у Донецькій області з’явилося додаткових 51 частота, в Луганській – 45, у Херсонській – 31.

У п’ятірку лідерів також потрапили Харківська і Львівська області, де було видано відповідно 25 і 21 частоту.

У Нацраді нагадали, що ще 2014 року регулятор запровадив надання ліцензіатам дозволів на тимчасове мовлення на території проведення антитерористичної операції. Наприкінці 2017 року цей механізм був внесений у закон і забезпечив видачу таких дозволів також в окремих районах Херсонської області.

Зараз, за словами Сергія Костинського, чекає на розгляд законопроект, який дасть змогу застосовувати цю практику і в прикордонних районах Харківської, Сумської і Чернігівської областей.

«Він дозволить нам дуже швидко, дуже ефективно привести на прикордоння українські радіостанції», – вважає він.

Станом на 1 червня 2019 року Національна рада видала українським мовникам 95 дозволів на тимчасове мовлення, минулого тижня регулятор почав перевидавати дозволи в тих випадках, коли їхній термін завершується, а також видавати нові дозволи.

Нагадаємо, 4 липня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення продовжила на один рік дозволи на тимчасове мовлення на територіях з особливим режимом мовлення (Донбас, кордон з Кримом) 8 радіостанціям і 10 телеканалам; видала нові дозволи на тимчасове мовлення 8 радіостанціям і 6 телеканалам. Трьом радіостанціям Нацрада анулювала дозволи за їхніми заявами.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY