detector.media
Світлана Остапа
«Детектор медіа»
10.07.2019 17:19
Комітет свободи слова відправив на доопрацювання обидва законопроекти про лихослів’я
Комітет свободи слова відправив на доопрацювання обидва законопроекти про лихослів’я
Через закінчення каденції Верховної Ради 8-го скликання, ці законопроекти не мають шансів бути ухваленими. 21 липня 2019 року відбудуться позачергові вибори до парламенту.

Комітет з питань свободи слова та інформаційної  політики на черговому засіданні 10 липня 2019 року відправив на доопрацювання проект Закону № 10414 «Про протидію лихослів’ю» (про дематюкацію мови) (про внесення змін до деяких законодавчих актів України про дематюкацію мови), внесений народним депутатом України Ольгою Богомолець. А також повернув на доопрацювання автору народному депутату Ользі Черваковій альтернативний законопроект № 10414-1 «Про протидію лихослів'ю» (про дематюкацію мови) (про внесення змін до КУпАП щодо протидії лихослів'ю). Цю інформацію «Детектору медіа» підтвердив член Комітету свободи слова Григорій Шверк.

«Під час обговорення цього проекту я запитав навіщо Ольга Богомолець це робить, бо ж проект не може бути розглянутий Верховною Радою цього скликання, а в наступній каденції всі не ухвалені законопроекти «згорають». З юридично-правової точки зору не було сенсу зараз реєструвати новий проект. Вона відповіла, що це розуміє, але на її думку, це дуже нагальна проблема. І вона буде займатися нею й надалі. І хоча не буде народним депутатом в наступній каденції парламенту, все одно лобіюватиме такий законопроект. Вона погодилася із зауваженнями юристів і сама запропонувала забрати на доопрацювання свій проект. Обидва законопроекти ми повернули на доопрацювання, тому що у них немає шансів бути ухваленими», – сказав Григорій Шверк.

Нагадаємо, 2 липня 2019 року у Верховній Раді зареєстрували законопроект про очищення української мови від матюків, а 9 липня 2019 року – альтернативний проект.

«Детектор медіа» писав, як медійники відреагували на реєстрацію законопроекту Ольги Богомолець.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY