detector.media
10.07.2019 13:21
Стрічка Film.ua про Гарета Джонса матиме назву «Ціна правди»
Стрічка Film.ua про Гарета Джонса матиме назву «Ціна правди»
Історичний трилер про британського журналіста Гарета Джонса вийде в національний прокат 28 листопада 2019 року.

Про це йдеться на Фейсбук-сторінці фільму. 

Як зазначала на Зимовому кіноринку Одеського міжнародного кінофестивалю директорка з маркетингу Film.ua Group Поліна Толмачова, «Гарет Джонс» – це робоча назва стрічки, яку може бути змінено. 

Історичний трилер «Ціна правди» - копродукція Польщі (Film Produkcja), України (Kinorob, Film.ua Group) та Великобританії (Crab Apple Film). 

На створення стрічки авторів надихнула історія молодого валлійського журналіста Гарета Джонса, який у 1933 році відправився до Радянського Союзу, щоб викрити та донести до світової спільноти правду про злочини сталінського режиму та Голодомор в Україні. Те, що на перший погляд здавалося звичайним журналістським розслідуванням, перетворилося на смертельно небезпечну подорож, відкриття якої стали підґрунтям для написання алегоричного роману «Колгосп тварин» Джорджа Орвелла.

Режисеркою фільму є Голова Європейської кіноакадемії, номінантка на премію «Оскар», BAFTA і володарка «Срібного ведмедя» Берлінале 2017 Аґнєшка Голланд («Європа, Європа», «Слід звіра», «У темряві», «Картковий будинок», «Прослушка»).

Стрічка створюється за підтримки Державного агентства України з питань кіно, Польського інституту кінематографії, Kraków Film Commission, ORKA, Kino Świat та компанії Creative Scotland.

У березні відбулися зйомки українського блоку, далі міжнародна команда працювала в Польщі та Единбурзі (Шотландія). 

Головні ролі у фільмі про Голодомор в Україні зіграють британські зірки Джеймс Нортон та Ванесса Кірбі

Нагадаємо, з українського боку в фільмі беруть участь Яків Ткаченко («Припутні»), Олег Драч («Незламна», «Молитва за гетьмана Мазепу»), Володимир Федорук, Анна Шайдюк, Анастасія Чала та Аліна Ковальська. 

Прем'єру заплановано на 28 листопада 2019 року. Дистриб'ютором стрічки стане компанія UFD, медіапартнером обрано канал «Україна».

Фото: фейсбук-сторінка фільму

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY