detector.media
09.07.2019 12:50
У Якутську журналіста звинуватили в «зловживанні свободою інформації»
У Якутську журналіста звинуватили в «зловживанні свободою інформації»
У Якутську в суд скерувала адміністративне провадження за обвинуваченням Михайла Романова, журналіста тижневика «Якутск вечерний», у «зловживанні свободою інформації».

Про це повідомляє «Радіо Свобода» з посиланням на російські ЗМІ.  

Журналісту закидають, що він нібито в одній із своїх статей «впливав на підсвідомість людей». Згідно з повідомленням, поліцейський вважає, що фраза Михайла Романова «це історія про те, що кожен може потрапити в жорна державної машини. І про те, що Великий Брат пильнує, читає всі коментарі на форумах» нібито «містить приховані вставки, впливає на підсвідомість людей і надає на них шкідливий вплив».

У Спілці журналістів Росії, своєю чергою, заявили, що вперше зіткнулися з переслідуванням за статтею про зловживання свободою інформації.

У квітні газета «Якутск вечерний» опублікувала статтю Михайла Романова про програміста Північно-Східного федерального університету Антона Аммосова, якого, за його словами, викрали, били і катували працівники ФСБ через коментарі про справу «Сети» і вибух в будівлі ФСБ в Архангельську.

2 липня в редакцію прийшов дільничний уповноважений і зажадав від автора статті поїхати з ним до відділу. Після відмови журналіста поліцейський склав протокол про непокору законним вимогам представника влади, а наступного дня склав протокол про зловживання свободою інформації.

Нагадаємо, у квітні Слідчий комітет Росії відкрив кримінальне провадження за статтею про вимагання проти журналістки Вікторії Габишевої, яку мер Якутська Сардана Авксентьєва раніше звинуватила в шантажі.

Фото: Радіо Свобода

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY