detector.media
08.07.2019 14:45
ГПУ відкрила провадження через намір NewsOne провести телеміст, Козака і Голованова викликали на допит (ДОПОВНЕНО)
ГПУ відкрила провадження через намір NewsOne провести телеміст, Козака і Голованова викликали на допит (ДОПОВНЕНО)
8 липня Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне провадження за статтею «державна зрада» через підготовку телемосту. Усіх причетних, зокрема власника каналу Тараса Козака та генерального продюсера Василя Голованова, викликали на допит.

Про це повідомив глав ГПУ Юрій Луценко на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, також готується подання до суду про арешт активів.

«У зв’язку з намірами телеканалу NewsOne провести спільний телеміст з російським підсанкційним каналом ГПУ зареєструвала сьогодні провадження про замах на скоєння державної зради шляхом надання інформаційної підтримки підривній діяльності проти України.  Причетні – від власника каналу до ведучого, що оприлюднив анонс – викликані на допит», – зазначив він.

Генпрокуратура вбачає в підготовці телемосту ознаки замаху на державну зраду - частина 3 статті 15, частина 1 статті 111 Кримінального кодексу України, повідомляє офіційний сайт ГПУ.

За словами пана Луценка, в рамках кримінального провадження, яке розслідується Головним слідчим Управлінням СБУ за фактами державної зради, готування до перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших збройних формувань в особливий період та фінансування тероризму за ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 14 ч. 1 ст. 114-1, ч. 1 ст. 14 ч. 2 ст. 258-5 КК України, встановлено новий епізод замаху на державну зраду у формі надання іноземній державі допомоги в проведенні підривної діяльності проти України.

Юрій Луценко сказав, що проведення телемосту є порушенням чинного законодавства України та інформаційною підтримкою країни-агресора щодо окупації Криму та територій Донбасу, тобто в цьому є ознаки державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України).

«Процесуальним керівником доручено провести термінове розслідування цього епізоду Службі безпеки України, першочерговими слідчими діями визначено допит усіх, причетних до цього каналу посадових осіб. Повістка до слідчого на цю середу виписана як формальному власнику - народному депутату Козаку, так і ряду посадових осіб каналу, зокрема генеральному продюсеру Василю Голованову. Також ми готуємо подання до суду про накладення арешту на рахунки та активи телеканалу NewsOne», – додав Юрій Луценко.

Нагадаємо, 7 липня український телеканал NewsOne, що належить соратнику Віктора Медведчука Тарасові Козаку, та російський державний канал «Россия 24» анонсували на 12 липня спільний телеміст під назвою «Надо поговорить». NewsOne заявив, що телеміст пройде «без політики і без політиків».

Українські політики закликали РНБО та Зеленського відреагувати на проведення «телемосту» каналами «Россия 24» та NewsOne

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Данилюк повідомив, що відомство працює над рішенням щодо «телемосту».

Народний депутат, співголова партії «Опозиційна платформа – За життя» Вадим Рабінович запропонував відкласти анонсований на 12 липня телеміст, посилаючись на небезпеку для журналістів каналу NewsOne.

Президент України Володимир Зеленський розкритикував проведення українським телеканалом NewsOne та російським державним канал «Россия 24» телемосту «Надо поговорить», назвавши його піарходом перед виборами.

Тимчасовий виконувач обов’язків голови Служби безпеки України Іван Баканов запропонував ініціювати невідкладне скликання позачергового засідання РНБО України, а також низку інших заходів щодо телеканалів Тараса Козака NewsOne, «112 Україна» та ZIK.

8 липня телеканал NewsOne скасував проведення анонсованого на 12 липня телемосту з «Россия 24» «Надо поговорить». Канал повідомив, що відмовився від проведення телемарафону через «масову інформаційну атаку» та «прямі погрози фізичної розправи стосовно журналістів і їх близьких».

Фото: NewsOne 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY