detector.media
08.07.2019 13:55
Філарет дав інтерв'ю каналу «Россия 24». У ПЦУ вважають, що він «пробив дно»
Філарет дав інтерв'ю каналу «Россия 24». У ПЦУ вважають, що він «пробив дно»
Патріарх Філарет дав ексклюзивне інтерв'ю пропагандистському каналу «Россия 24», у якому розповів про претензії до томосу і висловив незгоду з новою назвою церкви. У Православній церкві України вважають ці дії патріарха «черговим пробиттям дна».

Інтерв’ю Філарета журналістці Ганні Афанасьєвій з назвою «Нічого святого» було опубліковане 6 липня на YouTube-каналі «России 24».

«Самопроголошений патріарх української православної церкви Філарет звинувачує колишнього президента Петра Порошенка в обмані, а нову церкву на чолі з митрополитом Єпіфаній – у рейдерських захопленнях храмів», – йдеться в описі до інтерв’ю.

Речник ПЦУ Євстратій Зоря, своєю чергою, заявив, що «хвороба зробила його (Філарета, – ДМ) фактичним союзником Москви в боротьбі проти томосу».

«Хвороба змінила його невпізнанно. Ззовні нібито все залишилося звичним. Але я не можу собі навіть уявити, щоби наш Патріарх давав інтерв‘ю кремлівським пропагандистам, знаючи, для чого воно їм потрібне – щоби далі руйнувати Україну. <…> Сьогодні хвороба виявилася черговим "пробиттям дна" – інтерв’ю "Россия 24". А ми ще сподівалися, що дно – це "Страна.юа"», – написав він у Facebook.

Нагадаємо, український телеканал NewsOne, що належить соратнику Віктора Медведчука Тарасові Козаку, та російський державний канал «Россия 24» анонсували на 12 липня спільний телеміст під назвою «Надо поговорить». NewsOne заявив, що телеміст пройде «без політики і без політиків».

NewsOne 8 липня скасував проведення анонсованого на 12 липня телемосту з «Россия 24» «Надо поговорить». Канал повідомив, що відмовився від проведення телемарафону через «масову інформаційну атаку» та «прямі погрози фізичної розправи стосовно журналістів і їх близьких».

Фото: Євстратій Зоря

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY