detector.media
07.07.2019 17:36
Мураєв розповів, навіщо продав NewsOne
Мураєв розповів, навіщо продав NewsOne
Лідер «Опозиційного блоку», народний депутат Євген Мураєв заявив, що продав телеканал NewsOne через неможливість його модернізувати.

Про це він сказав в інтерв`ю Дмитру Гордону.

«Я люблю розвиток. Я люблю не процес, а щось створювати. NewsOne будувався п'ять років тому. Згадай iPhone п'ятирічної давності. Те ж саме і в телекомунікаційному обладнанні. Коли ти щось побудував - нормальна людина відразу думає про наступний крок. Модернізувати NewsOne технологічно неможливо. Це треба все викинути і будувати заново», - сказав він.

Євген Мураєв зазначив, що через договір про нерозголошення не може сказати, наскільки вигідним для нього був продаж каналу, але «на будівництво нового каналу вистачило».

«Не мені, а батькові. Ну неважливо, я був ідейним натхненником», - додав він.

Нагадаємо, раніше батько Євгена Мураєва - Володимир - був кінцевим бенефіціарним власником каналу NewsOne. Він продав канал Тарасу Козаку. Це близький соратник українського політика, одного з лідерів партії «Опозиційна платформа - За життя» і кума Володимира Путіна Віктора Медведчука, їхні брати – бізнес-партнери. 5 жовтня 2018 року Тарас Козак став власником телеканалу NewsOne. 14 грудня 2018 року він став кінцевим бенефіціаром ще й каналу «112 Україна». Згідно з поданою ним декларацією, він заплатив за «112 Україна» і NewsOne близько $ 4 млн.

14 червня 2019-го стало відомо, що Тарас Козак став новим власником каналу ZIK. Він об’єднав три свої інформаційні телеканали – «112 Україна», NewsOne і ZIK – у медіахолдинг «Новини», який очолив Олексій Семенов (колишній керівник телеканалів «112 Україна», NewsOne і Прямого каналу). Через зміну власника низка топменеджерів медіахолдингу ZIK заявили про звільнення.

Володимир Мураєв після продажу NewsOne став власником інформаційного каналу «Наш». 7 листопада 2018 року телеканал вийшов нв ефір. «Наш» розпочав тестове мовлення на супутнику і в кабельних мережах на базі нішевого жіночого телеканалу «Максі-ТВ» (ТОВ «Наша Прага»).

14 листопада 2018 Нацрада призначила позапланову перевірку телеканалу «Максі-ТВ» (ТОВ «Наша Прага») за самовільне переформатування цього мовника на телеканал «Наш».

6 грудня 2018 Нацрада оголосила попередження ТОВ «Наша Прага» за самовільне переформатування на інформаційний телеканал. Також Нацрада відмовила в переоформленні ліцензії компанії, яка б узаконила переформатування каналу. Компанія оскаржуватиме рішення Нацради в суді.

14 лютого 2019 Нацрада призначила ще одну позапланову перевірку телеканалу «Максі-ТВ» (ТОВ «Наша Прага»). Вона виявила, що телеканал не виправив порушень, за які отримав попередження 6 грудня 2018 року, та не привів свою діяльність у відповідність до ліцензії, до чого його зобов’язувала Нацрада окремим розпорядженням.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY