detector.media
05.07.2019 19:32
Фільм «Генделик» змагатиметься в основному конкурсі кінофестивалю в Британії
Фільм «Генделик» змагатиметься в основному конкурсі кінофестивалю в Британії
Повнометражний фільм «Генделик» режисера Тараса Дударя відібрано до основної конкурсної програми 28-го Chichester International Film Festival.

Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

Фестиваль пройде з 8 по 25 серпня в англійському місті Чичестер.

Сценарій «Генделика» створено за мотивами оповідань режисера, літератора та сценариста Олександра Столярова, який пішов з життя незадовго до початку виробництва стрічки. Картина присвячена його пам’яті.

За сюжетом, сценарист Іван Герасимов через творчу кризу не здає вчасно роботу. Гонорар витрачений, замовник – кримінальний авторитет – погрожує йому вбивством. Сценарист змушений бігти. Він потрапляє до різних загадкових місць. Врешті опиняється в кафе «Перехрестя», яке перебуває поза часом і простором. У цьому кафе Іван зустрічає дивних та чудернацьких людей, які допомагають йому розібратися в собі та зрозуміти, що для того, аби мати майбутнє, треба залишити тягар спогадів у минулому.

проект стрічки «Генделик» став одним із переможців Десятого конкурсного відбору Держкіно і отримав державну фінансову підтримку розміром 5 млн 284 тис. 175 грн при загальній вартості виробництва фільму у 9 млн 375 грн. Щоправда, в 2017 році у Держкіно повідомляли, що проект отримав 5,47 млн грн держпідтримки - на той момент це була загальна вартість стрічки.

Про завершення виробництва фільму стало відомо в травні 2019 року. Реліз заплановано на осінь цього року.

Нещодавно стрічка взяла участь в основній конкурсній програмі ізраїльського кінофестивалю Near Nazareth Festival.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY