detector.media
05.07.2019 12:30
У Росії журналістку «Радіо Свободи» внесли до «списку екстремістів»
У Росії журналістку «Радіо Свободи» внесли до «списку екстремістів»
У Росії внесли до «списку екстремістів і терористів» Росфінмоніторингу журналістку «Радіо Свободи» Світлану Прокоп'єву, проти якої було порушено кримінальне провадження про «виправдання тероризму».

Про це пише «Радіо Свобода» з посиланням на повідомленням журналістки в Facebook.

Зазначається, що всі банківські рахунки Світлани Прокоп'євої заблоковані, вона залишилася без грошей. Журналістка пов'язала блокування рахунків з тим, що в справу вступив новий слідчий. Вона припустила, що скоро їй пред'являть офіційне звинувачення.

Кримінальне провадження стосовно журналістки було порушено у зв'язку з її виступом на початку листопада 2018 року в ефірі радіостанції «Ехо Москви в Пскові». Ефір був присвячений теракту біля будівлі управління ФСБ по Архангельській області. Пані Прокоп'єва зазначила, що держава «сама виховала» покоління громадян, які борються з нею.

Нагадаємо, у січні 2019 року аналіз, проведений компанією «Медиалогия» на прохання Forbes, показав, що російські засоби масової інформації регулярно цитували лідера терористичного угпуаування «Ісламська держава» Аль-Багдаді, і нарікань з боку контролюючих органів РФ це не викликало.

Фото: Радіо Свобода

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY