detector.media
Пилип Іллєнко
для «Детектора медіа»
05.07.2019 09:00
Звернення голови Держкіно до Президента України щодо серіалу «Свати» (ВІДЕО)
Звернення голови Держкіно до Президента України щодо серіалу «Свати» (ВІДЕО)
Пане Володимире, не повторюйте помилок ваших попередників. Серіал «Свати» – це ваша «ліпецька фабрика». І хай вас не вводить в оману високий рейтинг, адже і цукерки «Рошен» із насолодою поїдала вся Україна.

До ефіру «1+1» в результаті рішення Окружного адміністративного суду Києва повернувся серіал «Свати». До речі, суд не ставив питання, чи Федір Добронравов становить загрозу національній безпеці, своє рішення ґрунтував лише на тому, що СБУ нібито допустило процесуальну помилку в якомусь внутрішньому документі.

Мене дивує позиція відсторонення багатьох органів влади. Якщо йдеться про довідку, то чому би СБУ не виправити помилку, скласти правильну довідку і подати її до Міністерства культури повторно. Міністерство культури, до речі, навіть не оскаржувало рішення суду в апеляційному порядку, на відміну від Держкіно. Нацрада теж має право вносити подання до «чорних списків», але жодного разу не скористалося цим правом.

Кілька днів тому до Держкіно звернулися представники каналу «1+1» з проханням щодо видачі прокатного посвідчення на другий сезон серіалу «Свати», який нещодавно проходив оцінку Експертної комісії. Тоді висновок був негативний, але вони наразі перемонтували серіал, і Держкіно змушене діяти згідно з чинним законодавством.

Я глибоко переконаний, що питання «Сватів» виходить за межі юридичного аспекту, воно лежить в площині моральній і політичній. 

І тому я звертаюся до Президента України. 

Пане Володимире, ви вже не є продюсером серіалу «Свати», його виробником, сьогодні ви є Президентом України. Я вважаю, що сами ви маєте ухвалити рішення щодо подальшої долі цього серіалу і показати, що для вас є пріоритетом – повернення цього продукту в ефір чи очищення інформаційного простору України від українофобів, що нехтують національним суверенітетом і територіальною цілісністю нашої держави.

Не повторюйте помилок ваших попередників. Серіали «Свати» – це ваша «ліпецька фабрика». І хай вас не вводить в оману високий рейтинг, адже і цукерки «Рошен» із захопленням і насолодою поїдала вся Україна. 

Фото: скріншот

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY