detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
04.07.2019 18:47
Нацрада пропонує знизити ліцензійний збір для радіостанцій на прикордонних територіях
Нацрада пропонує знизити ліцензійний збір для радіостанцій на прикордонних територіях
4 липня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення затвердила пропозиції щодо внесення змін до Методики розрахунків розмірів ліцензійного збору для мовників і провайдерів.

Суть змін – запровадження знижки 70% на ліцензії на радіомовлення вздовж державного кордону. «Пропонуємо знизити ставку ліцензійного збору на прикордонні, особливо на територіях, що межують з країною-агресором», – повідомила заступниця голови Нацради Уляна Фещук.

За словами члена Нацради Сергія Костинського, це має стимулювати радіостанції розбудовувати мовлення в прикордонних територіях. «Ми хочемо у 188 населених пунктів уздовж державного кордону разом з Міністерством інформаційної політики привести українське радіомовлення. Для того, щоб стимулювати прихід туди українських радіостанцій, я пропоную, щоб ми внесли знижки 70%, оскільки це комерційно непривабливі території», – сказав він.

Пан Костинський нагадав, що для провайдерів з кінця 2016 року діє знижка 70% на ліцензії в Донецькій та Луганській областях. За його оцінкою, це дало змогу провайдерам зекономити півмільйона гривень та інвестувати ці кошти в нові мережі.

Нацрада надішле свої пропозиції до Методики розрахунків розмірів ліцензійного збору до Державного комітету телебачення і радіомовлення для підготовки проекту урядової постанови та внесення її на розгляд уряду.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY