detector.media
04.07.2019 17:19
10-й Одеський кінофестиваль назвав фільм-відкриття і фільм-закриття
10-й Одеський кінофестиваль назвав фільм-відкриття і фільм-закриття
Цього року Одеський міжнародний кінофестиваль (ОМКФ) пройде 12-20 липня.

Про це повідомляє прес-служба фестивалю.

Цьогорічний Одеський міжнародний кінофестиваль відкриється французькою стрічкою «Прекрасна епоха» Ніколя Бедоса, а закриється фільмом «Бог існує, її ім’я – Петрунія» македонської режисерки Теони Струґар Мітевської.

«Прекрасна епоха» – фільм Віктора (чоловіка, якому вже за шістдесят), життя якого перевертається з ніг на голову, коли його жінка зраджує йому з другом сім’ї. Одночасно з цим Віктор дізнається про новітню розвагу: за допомогою історичної реконструкції компанія надає клієнтам можливість поринути у минуле. Віктор вирішує оживити найбільш пам’ятний тиждень життя – коли 40 років тому зустрів велике кохання.

Головні ролі у фільми виконали Даніель Отей, Ґійом Кане та Фанні Ардан. Стрічка була надзвичайно тепло прийнята канською публікою та кінокритиками.

Світова прем’єра фільму відбулась на 72-му Каннському кінофестивалі.  Українська прем’єра відбудеться 12 липня – у день відкриття 10-го ОМКФ.

Фільм «Бог існує, її ім’я – Петрунія» заснований на реальних подіях, які сталися декілька років на сході Македонії. Стрічка розповідає про містечко Штиль та давню традицію: щороку в січні місцевий священик жбурляє в річку дерев’яний хрест, який потім шукають сотні чоловіків. Добра доля і процвітання будуть тому, хто його знайде. Цього разу Петрунії якимось чином вдається потрапити у воду та першою взяти хрест. Її суперники шаленіють – як могла жінка взяти участь у їхньому обряді? Усе неначе летить шкереберть, але Петрунія стоїть на своєму. Вона здобула хрест і не збирається його віддавати.

Фільм брав участь в основному конкурсі 69-го Берлінського кінофестивалю. Картина македонської режисерки Теони Струґар Мітевської здобула нагороду екуменічного журі та Нагороду німецької асоціації артхаусних кінотеатрів.

Українська прем’єра відбудеться в останній день Одеського міжнародного кінофестивалю 20 липня.

Як писав  «Детектор медіа», Одеський кінофестиваль оголосив учасників Міжнародної конкурсної програми (серед яких є і українська стрічка – «Додому» Нарімана Алієва),  14 фільмів-учасників Національних програм (повного та короткого метру) і Конкурсу європейського документального кіно. А також склад журі

Оголошено індустріальну програму цьогорічного фестивалю. 

Нагадаємо, цього року Одеський міжнародний кінофестиваль пройде 12-20 липня 2019 року. За новинами та подіями фестивалю стежте на «Детектор медіа» за тегом ОМКФ-2019

Фото: прес-служба ОМКФ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY