detector.media
04.07.2019 12:00
Журналісти проти ''стрьомних'' кандидатів: Вакарчук почув, а Смешко і Разумков?

Четверо журналістів – Любомир Ференс (Українське радіо), Валерія Єгошина та Максим Савчук (проект Схеми Радіо Свобода) і я (Українське радіо) звернули увагу на такого "стрьомного" кандидата" від партії Святослава Вакарчука "Голос" – Дмитра Огньова, що висунувся за підтримки "Голоса" на окрузі N121.

Дмитро Огньов народився в Дрогобичі, має там ферму, громадськими справами на Дрогобиччині не займався, волонтером не був. Але в його біографії є такий суперцікавий факт – Дмитро Огньов прямо пов'язаний із Глібом Загорієм. 

Хто забув, хто такий Гліб Загорій, лише два факти:

- великий виробник ліків і фігурнат багатьох корупційних скандалів, пов'язаних із закупівлею ліків за державні кошти за завищеними цінами,

- один із трьох народних депутатів, який перешкоджав детективам НАБУ затримати екс-голови Податкової Романа Насірова.

Дмитро Огньов одружений із рідною сестрою Гліба Загорія Наталею і ПРОПИСАНИЙ в київській квартирі Гліба Загорія, як з'ясувала Валерія Єгошина...

Це і є величезним ризиком – представництво у фракції Голоса людини Загорія. Дмитро Огньов заперечує емоційно висновки журналістів, але що тут заперечувати???

До честі Святослава Вакарчука і його однопартійців після наших публікацій у соцмережах і сюжету у Схемах на Радіо Свобода, Голос вирішив не підтримувати на виборах Дмитра Огньова – нема в них більше такого кандидата-мажоритарника.

У своїй колонці на Українській правді Дмитро Огньов пов'язує активність журналістів із иншою кандидаткою від "Голосу" за списком – Ольгою Стефанишин: "Судячи з листування, яке мені люб'язно передавали, заступник міністра охорони здоров'я Ольга Стефанишина вимагала мене позбутись, бо я нібито захищатиму бізнес фармкомпанії "Дарниця", якою керує брат моєї дружини. Її група підтримки навіть розгорнула невеличку інформаційну кампанію", – пише Дмитро Огньов.

Тобто, я правильно розумію натяк: Стефанишин найняла мене, Ференса, Єгошину і Савчука? Та у неї нема таких грошей! Ви здивуєтеся, але й у Вашого родича Загорія теж нема:). Пане Дмитре, в Україні є журналісти, які не продаються. І їх багато! Зайдіть на сайт журналістської нагороди "Честь професії" і подивіться – це ціла армія українських журналістів, які НЕ продаються, а у пошуках правди йдуть проти президентів, міністрів, депутатів, мільйонерів, мільярдерів, кримінальних авторитетів, злочинців у правоохоронних органах, суддів тощо. Ви думаєте, фігуранти цих розслідувань не намагалися відкупитися?

Чи Дмитро Огньов думає, що хтось застосував якісь инші важелі впливу на мене, Ференса, Єгошину і Савчука? Які???)))

Насправді Дмитру Огньову не пощастило, але пощастило виборцям, що Любомир Ференс родом з Дрогобича і звернув увагу на кандидата на рідному окрузі, а я, так само, як і Дмитро Огньов, є учасницею АСПЕН-спільноти, тому я чудово знала, хто такий Дмитро, бо бачила його разом із родичем Загорієм на власні очі на спільних заходах.

Але мусимо йти далі. Дмитро Разумков, голова партії "Слуга народу" сам (!) пообіцяв реагувати на зауваження від журналістів до кандидатів від СН: "Ми вирішили піти іншим шляхом – постпраймеріз, тобто ми запропонували громадськості список партії "Слуга народу", і до 6 липня чекаємо від журналістів і громадськості інформацію про наших кандидатів", – додав він. [URL="Ми вирішили піти іншим шляхом – постпраймеріз, тобто ми запропонували громадськості список партії "Слуга народу", і до 6 липня чекаємо від журналістів і громадськості інформацію про наших кандидатів", - сказав Разумков журналістам УНІАН і поточнив, що до 6 липня здійснюватиметься процес "очищення" списку.

От прохання відреагувати на інформацію від очільниці проекту "Слідство.Інфо" Євгенії Моторевської на такого "стрьомного кандидата" у списку партії "Слуга народу" – родича Геннадія Кернеса.. Родич Геннадія Кернеса в списку Слуги народу – на почесному (прохідному) 68 місці.

Знайомтеся, – Володимир Козак.[/URL] З відкритих джерел відомо про нього зовсім небагато – підприємець, випускник КНУ, безпартійний.

Але цікавий Володимир Васильович тим, що є рідним братом невістки мера Харкова.

В 2015 році Юлія Козак вийшла заміж за середнього сина Кернеса – Даніїла. Третє фото. Звичайно-звичайно, серцю не накажеш. Брат за сестру не відповідає. І все таке.

Але Володимира Козака з родиною Кернесів, схоже, пов'язують не лише родинні посиденьки. В кінці 2018 року майбутньому депутату від Слуги Народу перейшла доволі солідна компанія з виробництва соків та харчових продуктів, якою до того володів ніхто інший, як...середній син Кернеса. Можливо, це такий сворідний калим від родини харківського мера за наречену, я не знаю. Але за які заслуги Володимир Козак опинився в прохідній частині списку – питання цікаве.

Гугл знає ще багато цікавого про батька майбутнього "слуги народу" – Василя Козака. Але то вже інша історія"- пише Євгенія Моторевська. Дуже сподіваємося на реакцію Дмитра Разумкова!

І для пана Ігора Смешка інформація про кандидата із другої двадцятки списку, який пан Смешко теж обіцяв "чистити", якщо будуть зауваження.

У програмі партії "Сила і честь" є цілий розділ під назвою "Наступ на корупцію". Наявність у спику кандидатів партії Смешка Олексія Горащенкова робить виконання цієї програми абсолютно нереальною, бо це називається "Бджоли проти меду".

Олексій Горащенков по самі вуха замазаний у корупційних скандалах: цитую з Української правди:"Колишня працівниця Національної агенції із запобігання корупції Ганна Соломатіна восени 2017 року розповіла про "смотрящего" за НАЗК в Адміністрації президента Порошенка. Оприлюднила листування із "смотрящім". За її словами, НАЗК повністю контролює влада через "куратора" з Адміністрації президента. І цей антикорупційний орган використовують для розправи над неугодними політиками та покривання лояльних до влади чиновників. Прізвище "куратора" Соломатіна не назвала. Але вказала, що він – претендент на посаду директора Державного бюро розслідувань. Зіставлення цієї інформації зі списком кандидатів у керівники ДБР дає можливість припустити, що Соломатіна натякає на Олексія Горащенкова"

Після скандалу конкурсна комісія не обрала Горащенкоа директорм ДБР, президент Порошенко звільнив Горащенкова з Адміністрації президента, а Ігор Смешко взяв в список. Для спільного "Наступу на корупцію"?) 

До уваги пана Смешка і декларація про статки Горащенкова - питання: звідки гроші на таку кільксть майна?

До 8-го липня у політичних партій є час, щоби відмовитися від "стрьомних" кандидатів і подати відповідні заяви до ЦВК. А у нас – виборців- є час цього вимагати.

Джерело: Українська правда

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY