detector.media
04.07.2019 11:57
Принципи Торонто

Сьогодні вночі за київським часом у канадійському Торонто завершилася Ukraine Reform Conference – ключова міжнародна подія про реформи в Україні. Участь у цій конференції взяли Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо та Президент України Володимир Зеленський, міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд та міністри багатьох інших країн. Уряд Канади надав також на цій конференції можливість висловити позицію представникам громадянського суспільства. Ми мали не лише виступ, але й нагоду презентувати документ, розроблений громадськими організаціями під назвою Принципи Торонто.

Приципи Торонто це документ, що містить опис важливих реформ. У ньому ми прагнули зафіксувати ситуацію з реформами, яка є станом на сьогодні – це важливо зробити щоб стежити за незворотністю реформ, а також щоб бачити напрямки майбутніх змін.

Щоб розробити Принципи Торонто Коаліція Реанімаційний Пакет Реформ зкоординувала роботу великої кількості громадських організацій, провела регіональні обговорення у Харкові, Одесі та Львові, запропонувала онлайн обговорення проекту документу для активних громадян через сайт РПР, а також заручилася підтримкою бізнес асоціацій. Станом на сьогодні документ підтримали понад 80 громадських організацій.

Принципи Торонто складаються з трьох блоків, важливих для українського сьогодення:

Безпека та верховенство права – блок, який охоплює питання безпеки країни, реформи сфери юстиції, підвищення ефективності антикорупційної сфери.

Демократія та належне врядування – містить парламентську реформу; е-демократію та захист громадянського суспільства, питання прозорості українських медіа.

Добробут і розвиток розвиток людського капіталу – це ринкові реформи, комплексне реформування охорони здоров'я, соціальних послуг та реформа культури і національної пам'яті.

Повний текст Принципів Торонто ви можете знайти на сайті РПР

Значно більш детально хід реформ описаний у галузевих бріфах з питань реформ у 12 ключових сферах. Ці документи підгатували представники різних громадських організацій.

Ми будемо надалі відслідковувати, чи залишається курс держави у фарватері, визначеному у Принципах Торонто. Вже за рік конференцію Ukraine Reform Conference 2020 прийматиме Вільнюс. Президент Володимир Зеленський оголосив у своїй промові, що хоче приїхати за рік у Вільнюс і говорити про досягнення, а не про плани. А ми в свою чергу зможемо до Вільнюсу оцінити ці досягнення згідно наших Принципів Торонто.




Джерело: Українська правда

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY