detector.media
03.07.2019 22:07
Речниця Зеленського прийшла на допит у ГПУ, але відмовилася свідчити (ДОПОВНЕНО)
Речниця Зеленського прийшла на допит у ГПУ, але відмовилася свідчити (ДОПОВНЕНО)
Прессекретарка президента Володимира Зеленського - Юлія Мендель - 1 липня приходила на допит до Генеральної прокуратури України.

Про це повідомляє «theБабель» з посиланням на відповідь прокуратури. 

Зазначається, що Юлію Мендель викликали на допит як свідка для роз'яснення її «публічних висловлювань».

«Під час допиту Мендель відмовилася свідчити, вказати джерело оприлюднених даних, зазначивши, що сам допит є політизованим і може бути використаний проти неї, хоча поставлені слідчим питання не стосувалися особистого життя, а були спрямовані на роз'яснення її дій як особи, уповноваженої оприлюднювати офіційну позицію глави держави», - повідомили у відомстві.

У зв’язку з цим, 3 липня слідчим до Офісу Президента України скеровано запит про надання інформації щодо спростовування чи підтвердження публічних висловлювань прессекретаря Президента України.

У ГПУ додали, що наразі кримінальні провадження за заявами пані Мендель не розпочиналися.

Як відомо, 6 червня в прямому ефірі телеканалу «1+1» у ток-шоу «Право на владу» Юлія Мендель заявила, що начебто «трапляються випадки», коли українські військові на Донбасі, відповідаючи на провокації терористів, стріляють по цивільних об'єктах, внаслідок чого гинуть мирні жителі.

У ГПУ зазначили, що заяви Мендель про обстріл бійцями ВСУ житлових будинків можуть використовуватися Росією в інформаційній війні проти України.

Прокуратура вже викликала Юлію Мендель на допит 26 або 27 червня. А в будівлю Адміністрації президента до неї приходив слідчий Генеральної прокуратури Юрій Ковальчук, щоб поговорити як зі свідком у справі. Мендель поговорила з ним, але відмовилася підписати протокол допиту після розмови, оскільки він відбувався без офіційного оголошення.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY