detector.media
03.07.2019 21:15
Рівень джинси в онлайн-медіа зріс на 22% у порівнянні з періодом президентської кампанії - ІМІ
Рівень джинси в онлайн-медіа зріс на 22% у порівнянні з періодом президентської кампанії - ІМІ
За п`ять днів моніторингу експерти ІМІ виявили 320 матеріалів з ознаками замовлення.

Про це йдеться в дослідженні ГО «Інститут масової інформації», яке було проведене з 24 по 28 червня 2019 року в 13 популярних інтернет-медіа, повна вибірка становила понад 17 тисяч новин.

Експерти ІМІ зазначають, що рівень так званої джинси в загальнонаціональних онлайн-медіа напередодні парламентських виборів зріс на 22% - у порівнянні з аналогічним періодом напередодні президентських виборів.

Найбільше матеріалів з ознаками замовлення було виявлено на сайті 112-го каналу – 98 матеріалів за п’ять днів моніторингу, 93% цих матеріалів стосувалися «Опозиційної платформи – За життя» та її представників.

По 48 матеріалів з ознаками замовності протягом моніторингового періоду, за даними ІМІ, розмістили сайти «Знай.юа» та NewsOne.

На сайті NewsOne найбільше просувалася партія «Опозиційна платформа – За життя». На «Знай.юa» активно підтримували президента Володимира Зеленського та його партію «Слуга народу», а також Анатолія Гриценка та «Опозиційну платформу – За життя».

37 матеріалів з ознаками замовлення за моніторинговий період виявлено на сайті «РБК-Україна».

Як зазначено у дослідженні, на сайтах «Українська правда», «Новое время» та «Ліга» не зафіксували політичних замовних матеріалів.

Загалом лише 4% матеріалів з ознаками політичного замовлення були марковані як рекламні, проте це маркування не відповідало Закону України «Про рекламу» (рубрики «Актуально», «Новини компаній», «Вибори» тощо).

Нагадаємо, з 1 по 12 квітня 2019 року під час моніторингу онлайн-медіа найбільше матеріалів з ознаками замовлення також було зафіксовано на сайті 112-го каналу - 69, що становило 17% від загальної кількості замовних матеріалів. Друге місце тоді розділили між собою сайти «Знай.юа» та Newsone – по 64 матеріали з ознаками замовлення (по 15%).

Загалом за 12 днів моніторингу було виявлено 414 матеріалів з ознаками замовлення.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY