detector.media
02.07.2019 14:45
Star Media знімає історичну драму «Шттл»
Star Media знімає історичну драму «Шттл»
Фільм виробляється в копродукції України та Франції. Прем'єру заплановано на 2020 рік.

Про це повідомляє прес-служба Star Media.

За сюжетом, події фільму розгортаються в 1941 році. Жителі невеличкого єврейського села на Тернопільщині готуються до весілля. Сімнадцятирічний син м’ясника одружується на своїй однолітці Юні, що є донькою рабина. Однак проти їхньо шлюбу виступає авантюрний парубок зі світськими ідеями Мендель. Він планує викрасти наречену перед весіллям. Дівчина таємно закохана у цього юного бунтівника. Для втілення свого відчайдушного задуму в Менделя і Юни є лише один день. У той самий час до села наближаються нацистські ескадрони смерті.

Назва стрічки «Шттл» відсилає до слова штетл, яке мовою ідиш означає невеличке східноєвропейське містечко з переважно єврейським населенням.  За словами режисера фільму Адрієна Уолтера, брак літери «Е» у назві фільму символізує прірву і порожнечу, в якій опиняються герої стрічки. На таке рішення його надихнув французький роман Жоржа Перека «Зникнення», в тексті якого була відсутня літера Е. 

«Шттл» буде знято немов би одним безперервним кадром (фільм міститиме лише кілька прихованих монтажних склейок).

Продюсери - Влад Ряшин (Україна), Оліас Барко та Жан-Шарль Леві (Франція). 

Проект «Шттл» візьме участь в 11-му Пітчингу Держкіно. 

Творці планують випустити стрічку в 2020 році та показати її на одному з кінофестивалів класу «А». За їхніми словами, наразі йдуть перемовини з дистриб’юторськими компаніями Франції, Німеччині, Ізраїля та США про прокат фільму.

Нагадаємо, Star Media анонсувала появу в Україні нової кінокомпанії Apple Tree, якою буде опікуватися спільно з британською компанією Ollev.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY