detector.media
02.07.2019 12:53
Фільм «Додому» Нарімана Алієва переміг на кінофестивалі в Бухаресті
Фільм «Додому» Нарімана Алієва переміг на кінофестивалі в Бухаресті
Повнометражна дебютна стрічка кримськотатарського режисера Нарімана Алієва «Додому» (EVGE) стала найкращим фільмом Міжнародного кінофестивалю в Бухаресті (BIFF).

Про це повідомляє на своїй Фейсбук-сторінці Державне агентство України з питань кіно. 

У дописі йдеться, що режисер Наріман Алієв отримав чотири тисячі євро грошової премії.  

Як писав «Детектор медіа», проект «Додому» став переможцем конкурсу фільмів патріотичного спрямування Міністерства культури в 2018 році. Бюджет стрічки складає понад 20 млн грн, 80% профінансувала держава. 

Фільм розповідає історію кримського татарина Мустафи. Двоє його синів поїхали в Київ після анексії Криму. Розповідь починається з того, що гине його старший син Назім, і батько вирушає до столиці, щоб повернути молодшого сина Аліма додому, а старшого поховати в Криму згідно з мусульманськими традиціями.

Автори сценарію стрічки - Наріман Алієв та Марися Нікітюк.

Нагадаємо, фільм «Додому» був представлений у конкурсній програмі «Особливий погляд» 72-го Каннського кінофестивалю. Він також увійшов до Міжнародної конкурсної програми 10-го Одеського міжнародного кінофестивалю, який пройде 12-20 липня цього року.  

Раніше продюсер фільму Володимир Яценко повідомляв, що фільм «Додому» побореться за можливість представляти Україну на премії Оскар-2020.

Фото: Фейсбук-сторінка Держкіно

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY