detector.media
30.06.2019 17:39
Блогера Мемедемінова в Ростові-на-Дону перевели із загальної камери СІЗО до спецблоку
Блогера Мемедемінова в Ростові-на-Дону перевели із загальної камери СІЗО до спецблоку
Кримському блогеру Наріману Мемедемінову інкримінують «заклики до здійснення терористичної діяльності, вчинені з використанням мережі інтернет».

Блогера перевели із загальної камери СІЗО-1 Ростова-на-Дону в спецблок 28 червня. Про це повідомив у Facebook журналіст Тарас Ібрагімов.

«Тут важливо зазначити, що під час етапу з Сімферополя в Ростов він провів 10 днів в спецблоці краснодарського СІЗО. До цього, на початку року - більше місяця в спецблоці СІЗО Сімферополя. Спецблок - це камера на 2-6 чоловік з посиленим контролем з боку адміністрації ізолятора. Ось так, наприклад, описує спецблок "Матросской тишины" засновниця "Руси сидящей" Ольга Романова: "Там нічого не можна за гроші. Найголовніше, що немає зв'язку, і бути його не може. Це називається заморозка: ти отримуєш повну ізоляцію при дуже хороших умовах"», - йдеться в повідомленні.

Як відомо, 24 червня Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону (РФ) почав розглядати по суті справу блогера Нарімана Мемедемінова.

Як повідомляв ДМ, вранці 22 березня 2018 року Нарімана Мемедемінова відвезли на допит в управління ФСБ Росії в Сімферополі, провівши попередньо у нього обшуки. Кримчанин у 2014 році як блогер публікував відео у YouTube, в тому числі відео затримання кримських татар силовиками.

Правозахисники і медійники вимагали від Росії та влади анексованого Криму негайного звільнення кримського громадянського журналіста Мемедемінова. Міністерство закордонних справ України також закликало звільнити кримського активіста. У квітні медійники розпочали інформаційну кампанію на підтримку Мемедемінова.

22 травня 2018 року слідство у справі блогера Мемедемінова відмовилося визнавати наявність у нього українського громадянства

Захист Мемедемінова збирає матеріали для ЄСПЛ.

29 березня 2019 року блогеру зробили операцію, на яку він очікував близько двох місяців.

У червні його етапували із СІЗО Сімферополя до Ростова-на-Дону.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY