detector.media
30.06.2019 11:44
У Франції розробили законопроект проти расистського та гомофобного тролінгу в Інтернеті
У Франції розробили законопроект проти расистського та гомофобного тролінгу в Інтернеті
Авторка ініціативи - бізнес-юристка Летиція Авіа, яка у 2017 році увійшла до парламенту від партії Еммануеля Макрона.

Про це повідомляє «Громадське» з посиланням на The Guardian.

Зазначається, Летицію Авіу до розробки закону підштовхнули щоденні расистські образи і погрози в соціальних мережах. Тому вона хоче завадити інтернет-тролям «відчувати повну безкарність» за те, що вони пишуть у мережі.

«Ми не можемо терпіти в інтернеті те, чого не допустили б на вулиці», — говорить Летиція Авіа.

За її словами, соціальні мережі ризикують стати «свого роду пеклом для тих, хто не відповідає стандартам, встановленим тролями».

«Кожен день у соціальних мережах люди ображають мене і оскаржують мої права через колір моєї шкіри. Я постійно повідомляю про це, і кожен раз, коли я засуджую це, отримую так багато позитивних повідомлень, що я щиро вірю, що ті, хто виголошує ненависть, у меншості», - розповіла депутатка.

Законопроект передбачає, що коментарі, які закликають до розпалювання ненависті, мають видалятися з Twitter, Facebook або YouTube протягом 24 годин. Забороненими висловлюваннями вважатимуться образи за ознакою раси, релігії, сексуальної орієнтації, гендерної ідентичності або інвалідності.

У разі недотримання вимог компаніям загрожують штрафи у розмірі до 4 % від їх глобального доходу. Штрафи можуть досягати десятків мільйонів євро. Планується також створити новий судовий орган, який займатиметься питаннями ненависті в інтернеті.

Законопроект обговорять у французькому парламенті на наступному тижні, а набути чинності він може восени.

Нагадаємо, раніше у Франції ухвалили закони проти фейків та пропаганди.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY