detector.media
29.06.2019 16:01
Остап Дроздов залишає ZIK: «Не хочу бути причетним до медіа-Чорнобиля»
Остап Дроздов залишає ZIK: «Не хочу бути причетним до медіа-Чорнобиля»
Автор та ведучий політичного ток-шоу «Прямим текстом», хард-ток-шоу «Drozdov» Остап Дроздов вирішив не залишатися на телеканалі ZIK після зміни власника.

Про це він написав у Facebook.

«Новий власник гарантував мені цілковиту незалежність і недоторканний острівець. Запрошуй кого хочеш, критикуй кого хочеш, бери теми, які хочеш, ніхто взагалі не буде втручатися. По суті умови навіть кращі, ніж були. Я дякую йому за цю пропозицію. Проте: Не можу. Не буду», - йдеться в повідомленні.

Журналіст звинуватив новий менеджмент у вбивстві каналу за два тижні керівництва. На його думку, нова команда продюсерів «нічого не вміють, окрім як будувати типовий канал».

«Він повністю розвернутий від своєї аудиторії. Телеканал за лічені дні став по суті партійним. Безлімітно зайшли такі токсичні постаті, як Шуфрич, Рабінович, імбецил Кива і весь пул спікерів ОпоЗаЖиття. Я, Кіпіані, Рахманін, Даниленко раніше могли цьому опиратися і сумарно зберігати проукраїнську лінію, натомість кончені негідники були компактно зосереджені в однієї ватної тьоті. Тепер же ZIK перетворено з самобутнього каналу в типову каналізацію», - вважає Дроздов. 

Ведучий додав, що прощається із аудиторією каналу ZIK.

«Я міг би лишитися у своїй недоторканній автономії. Але я не хочу бути причетним до медіа-Чорнобиля. Його не видно, але він буде фонити щонайменше 25 років. Я прощаюся з аудиторією ZIKу», - написав пан Дроздов. 

Він також вважає, що проукраїнські сили не хочуть мати власний потужний медіапродукт.

«Я писав 4 чи 5 кошторисів для нового телеканалу з громадянською журналістикою, 100% україномовних, з альтернативною концепцією. Однак грошовиті патріоти будуть купляти щопівроку нові лексуси, відправляти коханок у круїз по Латинській Америці, сидіти на дрібній контрабанді – але в інтелектуальний проект не хочуть вкладати. Не тому що ризиковано. А тому що не мають амбіцій бути сильними гравцями», - розповів він.

«Оголошую закритою цілу епоху тривалістю 12 років. Оголошую відкритим новий етап у житті. Про плани наразі не будемо. На все свій час», - додав журналіст.

Нагадаємо, 14 червня стало відомо, що новим власником каналу ZIK став соратник Віктора Медведчука - Тарас Козак. Через це низка топ-менеджерів медіахолдингу ZIK заявили на своїх сторінках у Facebook про звільнення. Зокрема, залишив посаду генеральний директор медіахолдингу ZIK Ігор Туркевич. Також на каналі закривають свої програми Вахтанг Кіпіані та Сергій Рахманін.

Остап Дроздов тоді заявив про припинення виходу своїх програм на телеканалі ZIK «допоки нове керівництво не озвучило своєї редакційної політики».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY