detector.media
28.06.2019 17:17
Видання Los Angeles Times опублікувало матеріал з рекомендаціями щодо відвідин анексованого Криму, у якому Ялту називає «російською»
Видання Los Angeles Times опублікувало матеріал з рекомендаціями щодо відвідин анексованого Криму, у якому Ялту називає «російською»
Американська газета Los Angeles Times опублікувала матеріал Джеффа Опдайка, у якому він дає рекомендації читачам щодо відвідин анексованого Криму. Він також називає кримське місто Ялта «російською Санта-Барбарою».

У матеріалі Джефф Опдайк описує історія Кримського півострову такими словами –  півострів «перебуває під російським контролем, як це і було з 1783 року», «Микита Хрущов подарував його Україні в 1950-х роках як символічний жест, коли Україна як держави не існувало».

Він також пише, що РФ – це країна, «яка тепер володіє півостровом», а «Ялта – це російська Санта-Барбара (або, може, Ла-Хойя)». За його словами, «кримчани говорять, що зараз їм краще, ніж п’ять років тому», а «окупація (Криму, – ДМ) Росією залишається спірним питанням серед інших світових лідерів».

Крім того, автор вказує, що бажаючим поїхати в анексований Крим «необхідна віза Росії», хоча й зазначає, що США не рекомендує своїм громадянам відвідувати півострів. Водночас він розповідає, що лише в 2019 році відвідував окупований Крим п’ять разів.

Речниця Міністерства закордонних справ України Катерина Зеленко, своєю чергою, повідомила, що посольство України у США звернеться до редакції Los Angeles Times щодо цього матеріалу, передає «Громадське».

«Наші дипломати у Сполучених Штатах займаються питанням. Наше посольство працюватиме над цим, звернеться до редакції газети. […] Інформація перевіряється, щойно у нас будуть достовірні дані буде відповідна реакція з боку українських дипломатів – через посольство, або через міністерство», – наголосила вона.

Відповідаючи на питання, чи загрожуватимуть авторові матеріалу санкції за незаконний перетин українського кордону, речниця відомства зазначила, що «в разі, якщо це буде доведено компетентними органами можливі подальші дії у цьому напрямку».

«Миротворец» вніс Джеффа Опдайка у свою базу за «свідоме порушення державного кордону України з метою проникнення в захоплений російськими окупантами Крим та участь в спробах легалізації анексії АР Крим».

Нагадаємо, у 2018 році сервіс booking.com прибрав можливість бронювати об'єкти розміщення в анексованому Росією Криму. Сайт компанії повідомляє про це при спробі зарезервувати готель, хостел чи квартиру в будь-якій точці півострова.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY