detector.media
28.06.2019 15:00
З 16 липня вся передвиборна агітація повинна виконуватися українською мовою – Нацрада
З 16 липня вся передвиборна агітація повинна виконуватися українською мовою – Нацрада
Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення повідомила, що з 16 липня набуває чинності закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної», тому всі матеріали передвиборної агітації мають бути виконані державною мовою, а також – адаптовані для сприйняття жестомовними особами та/або субтитровані українською мовою.

Про це повідомляється на сайті регулятора.

«У порядку і на умовах, визначених законом щодо порядку реалізації прав корінних народів, національних меншин України, в окремих населених пунктах допускається поширення матеріалів передвиборної агітації, виконаних державною мовою та дубльованих мовами відповідних корінних народів, національних меншин України», – йдеться в повідомленні.  

Національна рада звернула увагу ліцензіатів на відповідні норми і нагадала телерадіоорганізаціям, що вони зобов’язані дотримуватися законодавства України щодо мови передвиборної агітації під час кампанії з позачергових виборів народних депутатів України, що відбудуться 21 липня 2019 року.

Нагадаємо, Верховна Рада 25 квітня ухвалила в другому читанні та в цілому законопроект «Про функціонування української мови як державної». Закон підтримали 278 нардепів. Президент України Петро Порошенко 15 травня підписав цей закон. 16 травня його опублікували в газеті «Голос України»

Рада безпеки Організації Об’єднаних Націй 20 травня відмовилася розглядатизакон «Про забезпечення функціонування української мови як державної» на засіданні, яке ініціювала Російська Федерація.

22 травня стало відоммо, що Венеціанська комісія отримала звернення з проханням проаналізувати закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

21 чеврня стало відомо, що до КСУ звернувся 51 нардеп із вимогою визнати закон про мову неконституційним.

Фото: Погляд 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY