detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
27.06.2019 15:52
Новий керівник новин каналу «Київ» Сергій Мамаєв: «Ми не плануємо звільняти колектив»
Новий керівник новин каналу «Київ» Сергій Мамаєв: «Ми не плануємо звільняти колектив»
Телеканал «Київ» змінює підхід до створення новин та планує запустити підсумковий тижневик.

Про це у коментарі «Детектор медіа» розповів Сергій Мамаєв, керівник інформаційної служби мовника.

За його словами, канал збільшить частку новин про місто та Київську область.

«Раніше журналістів орієнтували на те, що "Київ" - це канал, який має розповідати про все-все. У тому числі і про події по всій Україні, і про Верховну Раду, і про візит президента за кордон, - зазначив він. - Найперше я орієнтував журналістів на те, що наша аудиторія - кияни. Тому вся інформація про центральні органи влади має висвітлюватись крізь призму того, як вона впливає на киян. Якщо до нас приїжджає Меркель, то ми маємо звернути увагу, чи не вплине це на трафік транспорту, затори на дорогах».

Незабаром канал планує запустити підсумковий тижневик, а також створити повноцінні «підсумки дня». Розвиватимуться спортивні новини та прямоефірне ток-шоу «Київ Live». У перспективі - поява програми розслідувань.

Зараз у новинах працює 12 журналістів. Ще дві вакансії відкриті. Змінювати ведучих в ефірі менеджмент каналу не планує.

«У нас немає мети звільняти колектив», - зазначив Сергій Мамаєв і додав, що зараз проводить тренінги для співробітників щодо переформатування каналу. А нинішніх ведучих він вважає професіоналами та брендами.

«Ми не будуємо класичний новинний канал. Ми не хочемо мати радіо в ефірі. У нас для цього є "Радіо Київ". "Київ" має стати інформаційно-пізнавальним, корисним каналом для киян», - наголосив він.

«Київ» також змінить графічне оформлення. «Новини та наші програми "перевдягнуться". Канал стане сучаснішим. Бо зараз деякі регіональні канали мають кращий "одяг", ніж ми», - сказав пан Мамаєв.

Керівник інформаційної служби бачить потенційною аудиторією каналу 4 мільйони киян та близько 300-400 тисяч мешканців інших місць, які приїжджають у столицю на роботу, тому їх можуть цікавити місцеві події: «Ми замовили профіль наших потенційних глядачів панелі Nielsen. Великі відмінності є в доходах мешканців Києва та регіону, у рівні освіти тощо. Тому наш глядач інший». Головне завдання, яке стоїть перед керівництвом, – це збільшення аудиторії.

У найближчі місяці колектив каналу має намір переїхати в нове приміщення. Зараз розглядається кілька варіантів нової локації: наприклад, телецентр «Олівець» НСТУ або офіс «Українського радіо» на Хрещатику, 26. Після переїзду у планах - створення конвергентного ньюзруму. «Хочемо сформувати один ньюзрум, який робитиме новини для радіо, соцмереж і телебачення», - додав Сергій Мамаєв.

Нагадаємо, у червні 2019 року Олександр Мельничук став генеральним продюсером муніципального телеканалу «Київ», а Сергій Мамаєв очолив інформаційну службу мовника.

Фото: фейсбук-сторінка Сергія Мамаєва

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY