detector.media
26.06.2019 20:00
У Мінкульті переглянули фільм Нарімана Алієва «Додому», який був одним із переможців «патріотичного пітчингу»
У Мінкульті переглянули фільм Нарімана Алієва «Додому», який був одним із переможців «патріотичного пітчингу»
На черговому засіданні Експертної ради при Міністерстві культури України з відбору кінопроектів патріотичного спрямування було переглянуто завершений виробництвом повнометражний дебют українського режисера кримськотатарського походження Нарімана Алієва.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства культури України.

Фільм став переможцем конкурсного відбору Мінкультури та вироблявся в межах бюджетної програми «Виробництво (створення) та розповсюдження фільмів патріотичного спрямування» за підтримки Уряду та Міністерства культури України.

Автори сценарію стрічки - Наріман Алієв та Марися Нікітюк, бюджет фільму - 20 млн 56 тис. 800 гривень – 80% складає державне фінансування.

Фільм розповідає історію кримського татарина Мустафи. Двоє його синів поїхали в Київ після анексії Криму. Розповідь починається з того, що гине його старший син Назім, і батько вирушає до столиці, щоб повернути молодшого сина Аліма додому, а старшого поховати в Криму згідно з мусульманськими традиціями.

Стрічку в найближчий час планується представити на фестивалях. За словами продюсера фільму Володимира Яценка, планується, що фільм «Додому» побореться за можливість представляти Україну на премії Оскар-2020.

Також фільм «Додому» був представлений у конкурсній програмі «Особливий погляд» 72-го Каннського кінофестивалю. «Особливий погляд» – це друга за значущістю (після основного конкурсу) програма Каннського кінофестивалю. У різний час у ній перемагали режисери Йоргос Лантімос, Кім Кі Дук, Апічатпонг Верасетакул та інші. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY