detector.media
25.06.2019 18:12
Держкомтелерадіо заборонив ввозити дві книги з ознаками російської пропаганди
Держкомтелерадіо заборонив ввозити дві книги з ознаками російської пропаганди
ТОВ «Якабу трейд» планувало ввезти в Україну з території РФ по 5 тисяч примірників двох видань. Експерти знайшли в них ознаки пропаганди держави-агресора.

Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

Зокрема, не дозволено ввозити книгу Алана Аксельрода «Все, что мне известно о бизнесе, я узнал, играя в «Монополию» (видавець - ТОВ «Издательство «Добрая книга», м. Москва), у якій рекламується видання, не дозволене раніше до ввезення в Україну через присутність у тексті пропагандистських гасел держави-агресора.

Також не буде ввозитися в Україну з метою розповсюдження книга Джона Хейвуда «Люди Севера. История викингов 793-1241» московського видавництва ТОВ «Альпина нон-фикшн». Кілька сторінок цього видання присвячено історії Київської Русі, яку автор трактує з позиції політично заангажованої сучасної російської історіографії.

«Зокрема, Київську Русь він називає Росією, а київських князів – російськими, історія Київської Русі в його уяві – це історія Російської держави. У цьому Д. Хейвуд схожий на імперських істориків, які нав’язують думку про одну спільну історію всіх народів колишнього СРСР і тим самим виправдовують намагання Кремля втручатися у життя "молодших братів" і незалежних держав», - пояснує Держкомтелерадіо.

Загалом з 20 травня 2017 року Держкомтелерадіо надав 3 тис. 490 відмов у видачі дозволів на ввезення книжок.

Раніше у Дніпрі оштрафували підприємців, які без дозволів продавали книжки з РФ. На них наклали адміністративно-господарський штрафи у розмірі 41 тис. 720 грн. за кожне правопорушення. Книжки, які розповсюджувалася без дозвільних документів, вилучили з обігу.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY