detector.media
25.06.2019 15:45
Верховний суд Австрії дозволив екстрадицію Фірташа до США
Верховний суд Австрії дозволив екстрадицію Фірташа до США
Верховний суд Австрії 25 червня відхилив скаргу українського олігарха та співвласника медіагрупи «Інтер» Дмитра Фірташа на рішення апеляційного суду про екстрадицію до США. Остаточне рішення про видачу бізнесмена має прийняти федеральний міністр юстиції Австрії.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Зазначається, що суддя послідовно відхилив доводи захисту. Він наголосив, що Верховний суд не вирішує питання наявності чи відсутності провини, а розглядає дотримання законодавства при ухваленні рішення апеляційним судом і вирішення питання про можливість екстрадиції.

«Незважаючи на наявність деяких зауважень до розгляду справи в апеляційному суді, загалом Верховний суд залишив його в силі, відхиливши також деякі претензії прокуратури, які не впливають на остаточне рішення», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Генеральною прокуратурою України спільно з Національною поліцією України викрито незаконну схему, спрямовану на розкрадання коштів та ухилення від сплати податків протягом 2015-2017 років низкою підприємств бізнесмена та власника каналу «Інтер» Дмитром Фірташем. Наразі проводяться обшуки в офісних приміщеннях та вдома у причетних до злочину. Після цього бізнес-група Фірташа заяавила, що планує захищатись від звинувачень ГПУ в суді.

Зазначимо, у червні 2017 року голова Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник заявив, що його відомство веде розслідуваннящодо одного з власників групи каналі «Інтер» Фірташа, власника групи «1+1 медіа» та власника «Медіа групи Україна» (канал «Україна») Ріната Ахметова.

28 лютого 2019 року стало відомо, що генеральний прокурор Австрії оскаржив ухвалене в лютому 2017 року рішення Вищого земельного суду Відня (OLG) про екстрадицію українського олігарха Дмитра Фірташа до США.

Фото: Інтерфакс-Україна

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY