detector.media
25.06.2019 12:33
У АП відмовилися від проведення службового розслідування через «плагіат» у промові Зеленського
У АП відмовилися від проведення службового розслідування через «плагіат» у промові Зеленського
Адміністрація президента України відмовилися від проведення службового розслідування через ідентичність фрагментів виступу президента Володимира Зеленського на брифінгу в Брюсселі та виступу Петра Порошенка на з‘їзді партії «Європейська солідарність».

Про це йдеться у відповіді Адміністрації президента, за підписом керівника Головного департаменту забезпечення доступу до публічної інформації АП Світлани Кондзелі, на запит «Українських новин».

У АП пояснили, що в промові Володимира Зеленського були використані тези і висловлювання Петра Порошенка через застосування працівниками «стереотипних підходів та наявних напрацювань».

«Вивчивши у робочому порядку обставини підготовки тез для виступу Президента України, було ухвалено рішення про відмову від проведення службового розслідування з огляду на те, що причиною інциденту було використання працівниками стереотипних підходів і наявних напрацювань, а не свідомий намір компроментації посадових осіб чи української зовнішньої політики в цілому», – йдеться у відповіді Адміністрації президента.

Крім того, зазначається, що «що текст промови відповідав засадам зовнішньої політики України та підкреслював відданість курсу України на європейську і євроатлантичну інтеграцію, яку цілком поділяє Президент України».

Нагадаємо, 5 червня речник п'ятого президента України Святослав Цеголко заявив, що чинний президент Володимир Зеленський під час зустрічі з президентом Європейської ради Дональдом Туском у Брюселі вдався до плагіату та повторив слова з промови Петра Порошенка.

Заступник глави Адміністрації президента України з питань інформаційної політики Кирило Тимошенко, своєю чергою, ініціював службове розслідування щодо ідентичності фрагментів виступу Володимира Зеленського та Петра Порошенка. Крім того, у АП тоді попередньо встановили, що працівники МЗС України, які готували тези для брифінгу, нібито «паралельно продовжували працювати на Петра Порошенка», та розцінили ці дії «як диверсію з боку окремих працівників Міністерства закордонних справ та свідому провокацію з боку команди Петра Порошенка».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY