detector.media
24.06.2019 12:30
У ПАРЄ посилили заходи безпеки та обмежили роботу журналістів
У ПАРЄ посилили заходи безпеки та обмежили роботу журналістів
У Парламентській асамблеї Ради Європи в Страсбурзі, де 24-28 червня проходитиме літня сесія, посилили заходи безпеки та обмежили роботу журналістів у кулуарах.

Про це повідомляє «Укрінформ».

Зазначається, що обмеження полягають у дозволі проводити відеозйомку лише у визначеній зоні, яка окреслена стрічкою.

«Кожен акредитований телеканал має визначене місце. При цьому розстановка знімальних груп здійснена за національною приналежністю. Найближче до зали засідань розмістили шість українських телеканалів, далі – вісім російських. Таким чином, журналісти будуть обмежені працювати у так званому форматі динамічного стріму», – йдеться в повідомленні.

Крім того, за даними видання, мотивами такого рішення є запобігання конфліктним ситуаціям. Зокрема, йдеться про інциденти на минулих сесіях ПАРЄ, які «активно провокувалися представницею "Россия 1" Ольгою Скабєєвою». Згідно з повідомленням, кілька народних депутатів зі складу української делегації в ПАРЄ зробили офіційні звернення до керівництва Асамблеї з проханням обмежити їх від неетичної поведінки працівників російського телеканалу.

Нагадаємо, 24 січня у Парламентській асамблеї Ради Європи телеведуча телеканалу «Россия 1» Ольга Скабеєва перебивала першого заступника голови Верховної Ради України Ірину Геращенко під час спілкування з українськими журналістами, що викликало невдоволеня медійників. Зокрема, пан Сидоренко відштовхнув російську журналістку та сказав: «Не заважайте працювати!».

Згодом співредактор видання «Європейська правда» Сергій Сидоренко отримав від Ради Європи лист про можливе позбавлення акредитації через те, що відштовхнув російську телеведучу каналу «Россия 1» Ольгу Скабеєву під час інтерв’ю Ірини Геращенко у ПАРЄ. За словами журналіста, він отримав на електронну пошту листа від прес-служби РЄ, у якому зазначалося, що його дії відносно пані Скабеєвої є «навмисними», «суперечать правилам Ради Європи» і є «категорично неприйнятними». Журналіст не виключає, що Рада Європи таким чином, ймовірно, відреагувала на скаргу Скабеєвої.

У квітні співредактор видання «Європейська правда» Сергій Сидоренко спростував повідомлення російської телеведучої каналу «Россия 1» Ольги Скабеєвої про те, що його нібито попросили не приїжджати на квітневу сесію ПАРЄ.

Фото: Укрінформ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY