detector.media
23.06.2019 17:26
ЛГБТ і концтабір: прокуратура відкрила провадження через допис заступника мера Сум у Facebook
ЛГБТ і концтабір: прокуратура відкрила провадження через допис заступника мера Сум у Facebook
Наразі його допис у соцмережі недоступний.

Заступник міського голови Сум Максим Галицький напередодні Київ Прайду оприлюднив у Facebook фотографію в`язнів концтабору, підписавши: «ЛГБТ-прайд здорової людини. Вірю - не за горами час, коли т.зв. прайди виглядатимуть саме так».

Пізніше Максим Галицький оприлюднив ще один пост, в якому заявив, що Facebook видалив його попередній допис через порушення правил спільноти. Чиновник поскаржився на «подвійні стандарти демократії».

Наразі обидва дописа заступника мера Сум недоступні для перегляду.

Прес-секретар прокурора Сумської області Наталя Науменко повідомила у Facebook, що за фактом висловлювань Галицького щодо ЛГБТ-спільноти розпочато кримінальне провадження.

«Один із заступників Сумського міського голови напередодні проведення Маршу рівності в підтримку ЛГБТ-спільноти на своїй сторінці у фейсбук висловив своє бачення щодо цієї події, зокрема зауважив, що хотів би бачити таких осіб у концтаборах. За фактом подібних висловлювань розпочато кримінальне провадження. Відомості до ЄРДР внесено 23 червня 2019 року за ч. 1 ст. 161 КК України - умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності, або образа почуттів громадян у зв'язку з їхніми переконаннями. Слідство доручено ГУ НП в Сумській області», - написала вона.

Нагадаємо, 23 червня в столиці відбувся Київ Прайд (Марш рівності). «Детектор медіа» зібрав дописи медійників, які відвідали захід.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY